Börtönre ítélték a Gyurcsány-kormány egykori NBH-s vezetőjét

Startlap - Startlap
A korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójaként tevékenykedő Galambos Lajos jogerősen négy év letöltendőt kapott. Esti hírösszefoglaló.

Börtönre ítélték a Gyurcsány-kormány egykori NBH-s vezetőjét

Galambos Lajos vezérőrnagyot, aki a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatója volt, jogerősen négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélték két társával együtt. Galambosnak az Egymásért, Egy-másért Alapítvány ügye miatt kell börtönbe vonulnia, és tábornoki rangfokozatától is megfosztották. Az esetről és annak fejleményeiről itt írnak.

Népszava: Tovább engednének Orbánék a korrupciós ügyekben, hogy megkaphassák a befagyasztott uniós forrásokat

A lap úgy tudja, több mint tíz jogszabályról döntene a kormány a jogállamisági eljárás, illetve a helyreállítási alap ügyében zajló tárgyalások érdekében. A Népszava szerint mindez komoly kérdéseket érinthet, ugyanakkor amennyiben a megállapodás nem sikerül, akár 3500 milliárd forintot zárolhatnak. További információkért katt ide.

Szijjártó Péter: Magyarország hadereje, légiereje nélkül a NATO sem lenne ilyen erős

Thierry Monasse/Getty Images

A külügyminiszter a litvániai siauliai légibázison beszélt arról, hogy Magyarország büszke rá, amiért hozzájárulhatott a NATO sikereihez, ugyanakkor a NATO-nak is van mit köszönnie a magyaroknak. Szijjártó Péter azt is bejelentette, hogy továbbra is “a lehető legtöbb forrást” biztosítják a magyar hadsereg számára. Részletek.

Oroszország költségvetését nagyon megviseli, hogy blokkolják az európai földgáz- és olajszállítást

Míg az év első hét hónapját jelentős plusszal zárt az orosz büdzsé, mostanra már ennek az összegnek a jelentős része hiányzik. Oroszország idei bevételének fele érkezett az immár csökkenő olaj- és gázexportból, és további forrásaik is jelentősen megcsappantak. Részletek.

Újabb orosz oligarcha hunyt el váratlan körülmények között: Ivan Pecsorin kiesett a jachtjáról

Az utóbbi időben egymást után halnak meg Putyin-közeli személyek erőszakos bűncselekmények és rejtélyes balesetek következtében. A most elhunyt Pecsorin egy kulcsfontosságú területen töltött be vezető pozíciót. Bővebben.

Csillagászok szerint tele van az ukrán égbolt azonosíthatatlan repülő tárgyakkal

A Kijev Fő Csillagászati Obszervatóriuma és az ukrán Tudományos Akadémia, akik a NASA-val és a Pentagonnal együttműködésben vizsgálták az Ukrajna feletti eget, közös tanulmánnyal jelentkezett. Az eredményeikben két típusba sorolták a rendkívüli módon megszaporodott repülő tárgyakat, amelyekről azt írják,

mindenhol látjuk őket. Jelentős számú tárgyat figyelünk meg, melyek természete nem tisztázott.

Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A Ryanair vezére azért jött Budapestre, hogy újra beszóljon a kormánynak, és elmondja, elviszik a beruházásokat máshová

Thierry Monasse/Getty Images

A magyar kormánnyal az “idióta” extraprofitadó miatt éles vitába keveredett Michael O’Leary keddig budapesti látogatásán sem vett vissza csípős stílusából. A Gulyás Gergely által lerészegezett O’Leary közölte, szerinte a kormánytagok közül ivott valaki, amikor kitalálták a különadót, és kijelentette, az a jó hír, hogy nem zárják be a budapesti bázist. Bővebben.

Négy kiló heroint fogtak Röszkénél

A NAV pénzügyőrei gyanús átalakítás jeleit szúrták ki a szerb rendszámú autón, amelynek lökhárítója mögött rejtették el a kábítószert. Fotó és további részletek itt.

Tíz éve kinevették, ma hősként ünneplik a nőt, aki Moncsicsit rajzolt a Spanyolországban egy Krisztus-freskóból

A most 91 éves Cecilia Gimenez alkotását nehéz elfelejteni, és a turistáknak nem is sikerült, így a környék több százezer eurós bevételt köszönhet annak, hogy Gimenez asszony annak idején úgy döntött, saját kezébe veszi a helyi templom freskóinak restaurálását. Gimeneznek gálaműsort rendeztek, a Moncsicsi Krisztus pedig ma is olyan zseniális, mint amilyen tíz évvel ezelőtt volt. Videó.

(Címlapkép: MTI Fotó/Illyés Tibor)

Ez is érdekelhet

képcím

Szlovák elnökválasztás: Pellegrini nyert, Szijjártó rögtön...

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Sulyok Tamás aláírta a svéd NATO-csatlakozást