'Nálunk most ötöst kaptál' - Nagy Blankának nyílt levelet írtak női ellenzéki képviselők

Startlap - Startlap
A képviselők szerint mások is használnak erős szavakat, és gyakran nekik sincs igazuk, de mindenkinek joga van a hazájáról a nyilvánosság előtt kifejezni a véleményét.

Ellenzéki országgyűlési képviselőnők nyílt levelet fogalmaztak Nagy Blankának, annak a diáklánynak, aki a tüntetéseken való felszólalása után a kormányközeli média kereszttüzébe került – írja a 24.hu a Demokratikus Koalíció pénteki közleménye alapján.

Nem ismerünk, nem tudjuk valójában ki vagy, egy dolgot tudunk: iszonyatosan bántanak mostanában, mert volt bátorságod gimnazistaként pár mondatot mondani szívedből, lelkedből saját országod kormányáról. Voltak benne erős szavak, mondatok. Mi is szoktunk ilyeneket használni időnként. Nincs ezzel baj. A baj azokkal van, akik most bántanak, gyaláznak téged

– olvasható a szövegben, amit kizárólag női képviselők írtak alá, név szerint Bősz Anett, Demeter Márta, Gurmai Zita, Hohn Krisztina, Kunhalmi Ágnes, Potocskáné Kőrösi Anita, Schmuck Erzsébet, Szabó Tímea, Szél Bernadett és Vadai Ágnes. Véleményük szerint nem az a kérdés, hogy Nagy Blankának igaza van-e vagy sem, mivel nekik sincs mindig igazuk, de joguk van ahhoz, hogy a hazájukról a nyilvánosság előtt úgy beszéljenek, ahogy gondolkodnak róla.

A magyar Országgyűlés képviselőnőiként azt mondjuk neked, hogy nagyszerű ember vagy. Nem a valamelyik tantárgyból elért jegyed, hanem tisztességed, emberi becsületed, helytállásod, bátorságod minősít. És ezekből nálunk most ötöst kaptál. Ismeretlenül is becsülve fejezzük ki tiszteletünket és kívánunk neked erőt megküzdeni a saját ügyedet, ami a mi ügyünk is.

Ez is érdekelhet

képcím

Beáll Karácsony mögé a DK az önkormányzati választáson

képcím

Közleményt adott ki Gyurcsányék kutyája

képcím

Így kritizálta Matolcsy beszédét az ellenzék