Itt vannak a DK óriásplakátjai, amelyektől Donáth Annának hányingere van

Startlap - Startlap
A Demokratikus Koalíció szombaton jelentette be a Facebook-oldalán, hogy a párt és az EP-képviselői egyszerre új plakátkampányt indítanak.

“A DK plakátja a keresztény-konzervatívnak és családbarátnak hazudott kormány képmutatására reagál, a DK EP-képviselőinek plakátja pedig európai gyermekvédelmet sürget” – olvasható a DK bejegyzésében.

Mint írják, két különböző óriásplakátról van szó, amelyekből március 1-től március 31-ig országszerte több mint 800 helyen, Budapesttől a legkisebb falvakig mutatják meg “a hatalom valódi arcát, álszentségét és romlottságát”.

A DK plakátjain az “Isten? Haza? Pedofília!” felirat és Orbán Viktor látható, az EP-képviselők plakátján szintén Orbán Viktort ábrázolják, a szöveg viszont a következő: “A pedofilmentegető helyett európai gyermekvédelmet! Ezért dolgoznak a Demokratikus Koalíció EP-képviselői”.

Dobrev Klára, a párt EP-képviselője azt írta Facebookon, hogy “Minden nap egyre többet tudunk meg az orbáni pedofilhálózat működéséről, egyre szörnyűbb részletek kerülnek nyilvánosságra. A családok állítólagos kormánya ahhoz ért, hogy mentse saját pedofiljait, ahhoz viszont nem, hogy megvédje gyermekeinket”.

Donáth: Mintha Rogán Antal boszorkánykonyhájába készült volna

A Momentum Mozgalom elnöke erős szavakkal reagált a Facebook-oldalán  a DK óriásplakátja. Donáth Anna szerint a kegyelmi ügy “az elmúlt tizenöt év legsúlyosabb botránya. Egy erkölcsi Csernobil. Világosan kiderült, hogy a rendszer velejéig romlott.

De felháborodásunkban nem süllyedhetünk le ugyanerre a szintre”

– jelentette ki Donáth, hozzátéve, hogy a Demokratikus Koalíció a legrosszabb üzenetet fogalmazza meg a plakátkampányával, ami “emberileg, erkölcsileg és politikailag is tarthatatlan”.

“Nem gondolom különbnek a pedofilokat felmentőket, legyen az igazgatóhelyettes, miniszter vagy püspök, mint a tényleges elkövetőket. Nem gondolom, hogy az a kormányzat, ami segítséget nyújt a bűnösnek és megtapossa az áldozatot, bármilyen kíméletet érdemelne. De az a legrosszabb reakció, ha a horrorisztikus információk hatására kivetkőzünk az emberségünkből, a tisztességünkből, a civilizáltságunkból. (…) A ‘Pedofil forródrót’ után most itt az ‘Isten?, Haza?, Pedofília!’ plakát, ami olyan, mintha Rogán Antal boszorkánykonyhájába készült volna. Azt üzeni, hogy itt pedofilok állnak szemben a nem pedofilokkal. Hányingerem van” – fogalmaz a Momentum elnöke, majd így folytatja bejegyzését:

“Gyűlöletkeltő, feleslegesen bántó, és ami a legaljasabb, hogy egy kis pedofilozásért, néhány cikkért és pár lájkért elviszi a közbeszéd fókuszát a bicskei bántalmazásokról, a kegyelmi botrányról és a gyermekvédelemről. Elviszi a fókuszt arról, hogy még mindig nem történt valódi felelősségvállalás és még mindig nem kaptunk valódi válaszokat” – írja Donát Anna.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Ez is érdekelhet

képcím

DK: Orbán döntött K. Endre kegyelméről

képcím

Donáth Anna: Novák Katalinnak le kellene mondania, amiért...

képcím

Donáth Anna a Momentum új elnöke: "Nekünk kell kipukkasztani a...