Magyar Péter elmondta, mire készül március 15-én

Startlap - Startlap
A NER-nek hátat fordító jogász, Varga Judit volt férje a Facebookon jelentette be, hogy "zászlóbontásra" kerül sor a nemzeti ünnepen.

Egyre több jel utal arra, hogy Magyar Péter március 15-én tervezi bejelenteni, hogy pártot alapít. A 444.hu a napokban arról írt, hogy egyik forrása szerint Varga Judit volt férje bejegyzett kispártot keres magának, hogy az alapja lehessen egy új politikai tömörülésnek, és hogy a múlt hétvégén ezzel kapcsolatban már szerveződött egy találkozó, és Magyar egyeseket már belépésre buzdított. 

A NER-nek hátat fordító jogász csütörtökön egy felhívást tett közzé a Facebook-oldalán, amelyben közös munkára hívta a magyar embereket. “Talpra magyar! Itt az idő, hogy elkezdjünk dolgozni közösen a hazánkért, a gyermekeinkért, az unokáinkért és a jövőnkért. Itt az idő, hogy mindenféle ideológiától, kompromittálódott kormányzati és ellenzéki politikustól mentesen létrehozzunk egy új erőt, amit nem lehet megkerülni, megvásárolni, megfélemlíteni. Itt az idő megalkotni egy nemzeti minimumot, megszüntetni a magyarok közötti mesterséges megosztottságot. Nincs hova hátrálnunk. Építsünk együtt a semmiből egy új, más világot. Építsük újra Magyarországot!” – olvasható a bejegyzésben.

Szintén csütörtökön, egy másik posztban pedig a Diákhitel Központ volt vezetője sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy nem tud minden kérdésre, felvetésre egyenként válaszolni. “(…) nincs és nem is lesz propagandaszervezetünk. Szerencsére önkéntes segítőnk viszont percről percre egyre több van. Ha bármilyen javaslatuk, ötletük lenne, vagy csak valamilyen módon csatlakoznának a közös küldetésünkhöz, amit Magyarországnak hívnak, akkor az alábbi email címre írjanak: magyar.europe@yahoo.com. Lépésről lépésre haladunk, alulról építkezünk, de mint tudjuk, indultak már nagy dolgok egy kis garázsból” – írta Magyar.

A jogász pénteken azt üzente követőinek, hogy találkoznak március 15-én délután Budapesten, ahol elmondják majd, hogy “mit kíván a magyar nemzet”.

Pár órával később pedig arról posztolt, hogy a “zászlóbontásra” március 15-én 15:00 órakor kerül sor, ennek helyszínéről hétvégén fog tájékoztatást adni.

“Rengeteg kérdést kapok, sokan kérik a politikai állásfoglalásomat olyan fontos politikai kérdésekről, mint az Európai Ügyészséghez történő csatlakozás, elszámoltatás, Magyarország viszonya az Unióval és a NATO-val, hazánk viszonya az orosz-ukrán háborúhoz, a világ vezető hatalmaihoz és a szomszédaihoz. Kérdeznek az euró bevezetéséről, a kisebbségek helyzetéről, az oktatás leépüléséről és az egészségügyben valamint a szociális szférában uralkodó áldatlan állapotok felszámolásáról és persze a mindent elborító korrupcióról, kivagyiságról” – sorolta Magyar a Facebook-posztban, hozzátéve, hogy sok minden mellett ezekre a kérdésekre is igyekszik majd válaszolni március 15-én.

“Csak együtt sikerülhet, legyünk minél többen és mutassuk meg, hogy nem félünk és hogy közösen képesek leszünk új hazát építeni!” – zárta a bejegyzését.

Címlapkép: Forrás: Facebook / Magyar Péter

Ez is érdekelhet

képcím

Megvan Magyar pártjának első önkormányzati megállapodása

képcím

Magyar Péter: Gulyás Gergely valószínűleg nem lesz sokáig...

képcím

Magyar Péter megszólalt a tavalyi fotókról, amiken együtt...