Újbudai óvoda dolgozója került őrizetbe szexuális kényszerítés miatt

Startlap - Startlap
A gazdagréti intézmény munkatársa ellen névtelen feljelentés érkezett a rendőrségre, a polgármester belső vizsgálatot rendelt el, a férfit a hétvégén le is tartóztathatják.

A 24.hu értesülései szerint a Gazdagréti Szivárvány Óvoda pedagógiai asszisztensét vették őrizetbe szexuális kényszerítés bűntette miatt. A rendőrség megerősítette a nyomozás hírét. 

A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság bejelentés alapján szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, amelyben egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki. A férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészség felé

– közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az óvoda vezetése levélben értesítette a szülőket, és közölték, a férfinak azonnal megszüntették a munkaviszonyát.

A pedagógiai asszisztens azóta nem léphetett be az óvoda területére és nem találkozhatott a gyermekekkel. A férfi hat éve állt az óvoda alkalmazásában, és korábban semmilyen panasz nem érkezett miatta.

A kerületi önkormányzat sajtóközleményben tudatta, hogy a polgármester azonnali belső vizsgálatot rendelt el, miután névtelen feljelentés érkezett a helyi kapitányságra a Szivárvány Óvoda munkatársával kapcsolatban. A lap úgy tudja, az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, a kényszerintézkedés elrendeléséről várhatóan szombaton döntenek.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelhet

képcím

Újbudát összekötik Újpesttel: újabb fonódó villamosvonal...

képcím

Tisztítószer az ovisok reggelijében - megszólalt az önkormányzat

képcím

Porcukor helyett tisztítószert tettek a gyerekek reggelijébe egy...