Porcukor helyett tisztítószert tettek a gyerekek reggelijébe egy óvodában

Startlap - Startlap
Porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe a pilisborosjenői Mesevölgy Óvodában - tudta meg a Bors. Több gyermek rosszul lett.

Súlyos tévedés történt csütörtök reggel a pilisborosjenői Mesevölgy Óvodában, ahol Tévedésből porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe – írja a Bors. A lap úgy tudja, több gyermek is rosszul lett. Később az OMSZ azt a tájékoztatást adta a Blikknek, hogy egy gyereket szállítottak kórházba, a toxikológiai osztályra, megfigyelés céljából.

A Bors azt írja, valószínűleg tálaláskor történhetett a tévedés, amikor összekeverték a porcukros zacskót a tisztítószeressel. A reggeli után nem sokkal több kisgyerek is fájlalta a hasát, és állítólag az egyik olyan erősen hányt, hogy jobbnak látták kihívni a mentőket. A szülők nehezményezik, hogy nem időben kaptak tájékoztatást és nem megfelelően. A Bors közölte azt a levelet is, amelyben egymást is tájékoztatták a történtekről, miután az intézményvezető az egyik szülő nyomatékos kérésére írásban adott felvilágosítást. Ezt írta: “Ma reggel a Mindszenty utcai épületben a reggelinél sajnálatos incidens történt. A gyerekek reggelijébe oda nem illő anyag került”– fogalmazott, hozzátéve, hogy „az óvodapedagógusok hamar észrevették a problémát és azonnal megtették a szükséges intézkedéseket. A gyermekek orvosi ellátásban részesültek, szüleiket értesítettük.”

A levélben az is benne van, hogy az esetet kivizsgálják, és felelősségre vonják azokat, akik hibáztak.

Ez is érdekelhet

képcím

Tisztítószer az ovisok reggelijében - megszólalt az önkormányzat

képcím

Újbudai óvoda dolgozója került őrizetbe szexuális...

képcím

Mi így várjuk a Mikulást! - Fotópályázat óvodáknak