Tisztítószer az ovisok reggelijében - megszólalt az önkormányzat

Startlap - Startlap
A gyerekeket szerencsére semmilyen egészségügyi károsodás nem érte, amikor porcukor helyett tisztítószer került az almás zabkására.

“Az egyik pedagógus észrevette a tévedést, értesítette a többi kollégáját, emiatt csak egy csoportot, abból valójában öt gyereket érintett közvetlenül az esemény” – tájékoztat a pilisborosjenői önkormányzat arról az általunk is ismertetett csütörtöki esetről, amely során a település Mesevölgy nevű óvodájában porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe.

A Pilisborosjenő Facebook-oldalán megjelent bejegyzésben azt írják, hogy azok a gyerekek, akik megkóstolták az almás zabkását, csípős íze miatt azonnal ki is köpték.

“Ezt a tegnapi orvosi vizsgálati is alátámasztotta, mert semmilyen egészségügyi károsodás nem érte őket” – állítja az önkormányzat. Hozzáteszik: az óvoda vezetése azonnal mentőt hívott, és egyetlen gyereket – akinek nem volt egyértelmű a beszámolója a történtekről – biztonsági okok miatt kivizsgálásra kórházba szállították.

Azt írják, az érintett szülőket azonnal értesítették, négy szülő pedig maga vitte be a kórházba gyermekét. Ezt követően az intézmény vezetése azonnal tájékoztatta az óvodába és bölcsődébe járó összes gyermek szüleit az esetről.

“Az intézményvezető belső vizsgálatot indított az ügyben, hogy körüljárják, a helyzet hogyan állhatott elő. Az biztos, hogy ebben közrejátszott az is, hogy az óvoda három csoportszobával való bővítése, a főzőkonyha modernizálása jelenleg zajló fejlesztés. Emiatt konyha nem minden épületben működik. Ezért az óvoda személyzete különböző logisztikai kihívásokkal szembesül a hónapok óta tartó átmeneti időszakban, ami felborította a szokásos napi rutint” – olvasható a bejegyzésben.

Az eset miatt belső vizsgálatot rendeltek el az óvodában, amelynek lezárultakor az intézmény vezetése “a szükséges lépéseket meg fogja tenni”.

Címlapkép: Illusztráció (Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Újbudai óvoda dolgozója került őrizetbe szexuális...

képcím

Porcukor helyett tisztítószert tettek a gyerekek reggelijébe egy...

képcím

Mi így várjuk a Mikulást! - Fotópályázat óvodáknak