Kiemelt Hírek 2018. január 01.

Munkahelye előtt gázolták halálra az ápolónő Enikőt

Startlap Kiemelt Hírek 2018. január 01.
Túl korán indult dolgozni aznap az asszony.

Egy egész város siratja a salgótarjáni ápolónőt, J.-né G. Enikőt, akit még december 23-án egy ámokfutó gázolt el a járdán, méterekkel a munkahelye, a helyi kórház előtt – írja a Bors.

Az asszony rokonaival sétált az épület felé, amikor a 22 éves ságújfalui gázoló felhajtott a gyalogútra. Családtagjainak még sikerült elugraniuk a becsapódó kocsi elől, de Enikőnek már nem. A sofőr ezután kipattant a kocsiból, és elmenekült, magára hagyva haldokló áldozatát. A férfit két órával később elkapták.

– Enikő a legönzetlenebb ember volt, akit csak ismertem, még egy hosszú műszak után is volt egy jó szava mindenkihez és képes volt mosolyogni. Már több évtizede dolgozott nővérként. Aznap is az éjszakai műszakra igyekezett be – mondta el az asszony egyik ismerőse. A Bors úgy tudja, a tragédia a tragédia napján csak később kellett volna bemennie a műszakkezdésre, de apósa a kórházban feküdt, őt szerette volna meglátogatni, ezért korábban érkezett.

A gázolóról kiderült, a tragédia előtt egy babaváró bulin vett részt, ahol a tulajdonos tudta nélkül elemelte az egyik vendég kocsiját, azzal iramodott a város felé. A rendőrség jármű önkényes elvétele és segítségnyújtás elmulasztása mellett további más bűncselekmények elkövetése miatt is eljárást indított a férfi ellen.

 

Címlapkép: TV2 Tények

Keresés az oldalon