Visszalépett a Pest megyei ellenzéki jelölt, aki halálos gázolásával viccelődött

Startlap - Startlap
A karambolban vétlen párbeszédes Gér Mihály egy zárt csoportban tett rendkívül érzéketlen kijelentéseket a 2016-os balesetről, amelynek során egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült. Esti hírösszefoglaló.

Visszalépett a Pest megyei ellenzéki jelölt, aki halálos gázolásával viccelődött

Gér Mihály utólag arra hivatkozik, “sokkhatás alatt” írt a 2016-os baleset kapcsán rendkívül érzéketlen üzeneteket. A balesetben vétlen Gér egy fiatal párt ütött el, a fiú meghalt, a lány súlyos sérüléseket szenvedett. A Párbeszéd színeiben indulni kívánt politikus egy bejegyzést írt a történtekről, a párt pedig hétfő délután közleményt adott ki. Az esetről és annak fejleményeiről ebben a cikkben írnak.

A Honvédelmi Minisztériumnál már megvan a terv az Ukrajnában élő magyarok kimenekítésére

Miután Orbán Viktor hétvégi évértékelőjében jelezte, “a kijelölt állami szervek megkezdték a felkészülést” egy esetleges háborús helyzetre, rákérdeztek a dologra a Honvédelmi Minisztériumnál. Kiderült, hogy nem csupán a 130 ezer kárpátaljai magyar állampolgár, hanem más nemzetek is számíthatnak segítségre. Bővebben.

Polt Péter szerint a Schadl-Völner-ügy a bizonyítja az ügyészség “elkötelezett korrupcióellenes küzdelmét”

A legfőbb ügyész Szabó Tímea írásbeli kérdésére válaszolt. Polt Péter szerint Szabó “percepciója” csupán, hogy az “egyetemi vizsgákat, diplomákat állami vezetők pénzért adták volna”, ahogyan az is, hogy “állami vezetők bírákat kívántak megfélemlíteni”, mindezeket alátámasztó adatok nem merültek fel. Bővebben.

12 tanár ülve sztrájkolt a Szent László Gimnáziumban hétfőn: “Ez egy polgári engedetlenség”

 
MTVABizományosi Róka László

“A sztrájk alapjog” – írták fel reggel az iskola járdájára, és egy molinót is kifüggesztettek a tiltakozók, ami elé aztán mintegy harminc pedagógus állt össze egy csoportképre, a tanári kar többsége ugyanis egyetért a munkát felfüggesztő kollégákkal. Azt mondják, a tiltakozásnak semmi köze a szakszervezethez, viszont több gimnáziumból kaptak hírt, ahol hasonló akciók várhatók. Videó és további részletek itt.

Szentkirályi Alexandra szerint majdnem mindenkihez megérkezett az adóvisszatérítés, mégis sokan panaszkodnak az ellenkezőjére

A kormányszóvivő hétfő reggel videóüzenetben jelentette be, hogy nagyjából minden arra jogosult család számláján megjelent az adóvisszatérítés. Ebből a cikkből azonban az derül ki: nem biztos, hogy olyan gördülékenyen zajlottak az utalások, ahogy azt a kormány kommunikálta.

Így vette át aranyérmét Schmitt Páltol Liu Shaoang

Uraltam a vasárnapot, tökéletes futam volt

– közölte Liu Shaoang, miután pekingi idő szerint hétfő este átvette a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 500 méteres számának aranyérmét az olimpián. Videó és további részletek itt.

Závecz: Három százalékponttal vezet a Fidesz az ellenzék előtt

A Závecz Research február eleji felmérése alapján fordulat állt be a pártlisták versenyében, hiszen tavaly hasonló különbséggel még az ellenzék vezetett. Az is kiderült ugyanakkor, hogy jelen állás szerint a választókorú népesség 6 százaléka, vagyis mintegy 500 ezer fő aktív bizonytalan: ők azok, akik tervezik a részvételt, de még nem tudják, kire szavazzanak. Részletek.

Az Ab szerint fiktív lakcímbejelentések nem veszélyeztetik a választás eredményét

Az Alkotmánybíróság öttagú tanácsa egyhangúlag elutasította az ellenzéki képviselők panaszát a lakcímbejelentés új szabályának Alaptörvény-ellenességéről. Míg a TASZ szerint a változtatás a voksturizmus legalizálásával nyíltan veszélybe sodorja a választás tisztaságát, a kormány azzal érvelt, nem akarják büntetni azt a kétmillió személyt, aki nem az állandó lakcímeként bejelentett helyen él. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Már negyvenegy párt közül választhatunk április 3-án

MTIKovács Tamás

Újabb két jelölőszervezetet vett nyilvántartásba az áprilisi országgyűlési választásra hétfőn a Nemzeti Választási Bizottság, így ötvenháromra nőtt a jelölőszervezetek száma. Korábban negyven pártot és tizenegy nemzetiségi önkormányzatot vettek nyilvántartásba. További információkért katt ide.

(Címlapkép: YouTube/ATV Magyarország)

Ez is érdekelhet

képcím

Elfogadta a nemzeti kisebbségek jogairól szóló új törvényt az...

képcím

Orbán Viktor: Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országa, ezért...

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...