Kiemelt Hírek 2018. július 23.

Megtalálták a vitorlásról a Balatonba ugró belga férfi holttestét

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 23.
A férfi pénteken ugrott be a vízbe a hajóról, azonnal elmerült.

Évente három-négyezer embert kell kimenteniük a vízimentőknek Magyarországon – mondta Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Csak szombaton a Balatonból 18, a Velencei tóból 5 embert mentettek ki.

Volt, aki gumimatraccal, csónakkal, SUP-deszkával sodródott el a viharos szél miatt, de a vízirendőrök ott is helytálltak. A mentések idején többnyire II. fokú viharjelzés volt érvényben.

Tar Mihály azt is elmondta, hogy vélhetően megtalálták annak a férfinak a holttestét, aki pénteken egy vitorlásról ugrott a Balatonba, majd elmerült.

A Sonline.hu információi szerint a család azonosította a belga férfi holttestét.

Fontos a szabályok betartása

A rendőrség ismételten felhívja az emberek figyelmét arra, hogy mennyire fontos betartani a viharjelzési szabályokat, mert a vészhelyzet pillanatok alatt kialakulhat. Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, abban az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi eszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 90-szer villan, olyankor tilos fürdeni, valamint csónakkal és más vízi eszközzel közlekedni.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon.

Keresés az oldalon