Nézők közé hajtott egy autó az Esztergom-Nyerges Rally-n, négyen meghaltak

Startlap - Startlap
Több személy meghalt és többen megsérültek, amikor egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott - írja a police.hu.

Lábatlan és Bajót között halálos tömegszerencsétlenség történt március 24-én kora délután. Az eddigi adatok szerint egy rally versenyen részt vevő jármű, eddig tisztázatlan okból lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A jelenlegi információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek. A körülmények tisztázása folyamatban van – olvasható a police.hu-n.

Az rtl.hu közzétett egy felvételt a balesetről, ezen látszik, ahogy kisodródik a versenyautó a pályáról.

A 24.hu az Országos Mentőszolgálattól azt a tájékoztatást kapta, hogy 4 ember életét sajnos nem lehetett megmenteni, 1 gyermeket súlyos-életveszélyes, 1 embert súlyos, 6 személyt, (köztük egy gyermeket) pedig könnyebb sérülések miatt szállítottak helyszíni ellátás után kórházba.

Autós sportszövetség: Vizsgálják a körülményeket

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége közleményben tudatta, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálja a baleset körülményeit. Tájékoztatásuk szerint a 11. Esztergom-Nyerges Rally második napján, a Lábatlan-Bajna gyorsasági szakaszon történt baleset miatt a verseny rendezősége megszakította a versenyt – írja az MTI.

A helyszínre 8 mentőautó és 4 mentőhelikopter érkezett.  Jelezték: a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség vezetősége részvétét fejezi ki a hozzátartozóknak és családtagoknak, a baleset körülményeit pedig a hatóságokkal együttműködve haladéktalanul kivizsgálja. A vizsgálat lezártáig az MNASZ és a verseny rendezősége nem ad további információt, illetve nyilatkozatot – közölték.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a raliversenyen részt vevő egyik jármű eddig tisztázatlan okból sodródott le az útról Lábatlan és Bajót között. 

Az m1 helyszíni tudósítása alapján mentőhelikopterek, mentőautók és egyéb egységek érkeztek a helyszínre.

Azt, hogy a nézők álltak-e rossz helyen vagy pontosan mi történt, még nem lehet tudni.

A versenyt azonnal leállították, zajlik a helyszínelés és az eset vizsgálata – hangzott el az m1 Híradójában.

A versenyt rendező Arrabona Rally Club először rövid közleményt adott ki közösségi oldalán, amelyből kiderült, hogy a verseny Lábatlan-Bajna szakaszán történt baleset miatt az 11. Esztergom-Nyerges Rallyt félbeszakítják. Később közzétették az ORB2, az ORB3 és a Historic szezonnyitójának leállításáról szóló felügyelőtestületi határozatot is. A baleset előtt pár órával azt írták, olaj került a pályára.

Címlapkép: MTI/Bodnár Boglárka

Ez is érdekelhet

képcím

Nyomoz a rendőrség a Richter Cirkuszban történt súlyos baleset...

képcím

Súlyosan megsérült egy néző a Richter Cirkusz előadásán...

képcím

Ferihegyi úti tragédia: korábban már kitoloncolták a nepáliakat