Elhunyt Balázs-Piri Krisztina, a női magazinok úttörő újságírója

Startlap - Startlap
Évek óta súlyos beteg volt.

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Balázs-Piri Krisztina újságíró, a Meglepetés, a Beau Monde és a Praktika magazin egykori főszerkesztője, a Sanoma Médiaakadémia vezetője, a Nők Lapja és különszámai rendszeres szerzője, a Central Média külsős munkatársa – közölte a Nők Lapja.

Krisztina évek óta küzdött súlyos betegséggel, de mindig felülkerekedett az egészségügyi problémáin – vagy legalábbis azt hittük… Szenvedéllyel írta cikkeit. Legutóbb a Nők Lapja Korona című különszámba adta le kéziratait, és amikor arra kértem, hogy írjon még egy anyagot, azt mondta, most inkább a gyógyulásra fordítaná az energiáját. Aggódtunk érte, de nem mondtuk neki. Ahogy ő sem panaszkodott nekünk

– írja a lap. Balázs-Piri Krisztina a budapesti Veres Pálné Gimnáziumban tanult, az ELTE magyar-orosz szakán végzett, két gyermek édesanyja volt.

Harminc éve találkoztam vele először, kosztümben, tűsarkú cipőben, franciás eleganciával ment végig a folyosón, a kezében egy mappa volt. Éppen az egyik szerkesztőségi stáb felállításán dolgozott: kollégákkal készített interjút, laptervet vázolt, egyeztetett az akkori holland tulajdonos, a VNU képviselőjével. A rendszerváltás után voltunk, amikor szó szerint berobbant a magazinpiac. Az elsők között volt, akik megtanulták, hogyan kell ezt jól csinálni. Kevesekre volt jellemző az a lendület és profizmus, ahogyan ő dolgozott és közösséget kovácsolt: felállította a Cosmopolitan első stábját, majd a Meglepetés magazint vitte sikerre kollégáival. Újabb és újabb feladatokba vonta be a kiadó rendkívüli munkabírása, kreativitása és vezetői kvalitásai miatt. Rá mindig lehetett számítani. Most is, az utolsó percekig.

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt Budai Ilona Kossuth-díjas énekesnő

képcím

Képeken a hét legfontosabb hírei

képcím

Meghalt Gina Lollobrigida