Alföldi Róbert Vidnyánszky Attilának: Ez magyar? Ez gerinces?

Startlap - Startlap
A színész-rendező azt hitte, Vidnyánszky komolyan gondolta, hogy lemond a Nemzeti Színházban történt baleset után.

Alföldi Róbert a gyömrői Hankó István Művelődési Központban tartott péntek esti előadásán a Blikk szerint azt mondta, hogy a Nemzeti Színházban tavaly novemberben történt baleset az ő igazgatása alatt nem történhetett volna meg.
 
A Nemzeti Színáz korábbi igazgatója úgy érzi, naiv volt, mert azt hitte, hogy a baleset után Vidnyánszky Attila komolyan gondolta, hogy lemond.

“Nem hittem, hogy ez előre át lett gondolva, ki lett találva: lemond, és akkor jön mindenki, hogy jaj, maradj, utána ő közli, hogy nem tudnak nélkülem működni, feláldozom magam, visszajövök. Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces?” – fogalmazott Alföldi.

A színész-rendező elmagyarázta, hogy amikor egy díszlet elkészül, majd bekerül a színpadra, azt a rendezőnek, műszaki vezetőnek, színpadmesternek és egy munkavédelmi felelősnek is kell elfogadnia. Ha elfogadják, az igazgatónak és a műszaki vezetőnek is alá kell írnia erről egy dokumentumot. Alföldi úgy tudja, a műszaki vezető aláírása nem történt meg a Rómeó és Júlia díszletének esetében.

Nálam ilyen súlyos baleset nem fordult volna elő, legfeljebb kisebb

– jelentette ki Alföldi Róbert, aki felháborítónak tarja, azt is, hogy a Nemzeti Színházban történt balesetben megsérült két színész eddig nem kapott kártérítést.

Korábban megírtuk, hogy 2023 novemberében súlyos baleset történt a Nemzeti Színházban: Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó mintegy három métert zuhant a Rómeó és Júlia előadásán. A felelősök keresése, az eset vizsgálata azóta is tart.

Címlapkép: FotoCentrál

Ez is érdekelhet

képcím

Mentő vitte kórházba Vidnyánszkyt - szombaton szenvedett...

képcím

Meglőtt egy túrázót a Bükkben egy vadász

képcím

Hiába várják, még mindig nem kaptak kártérítést a Nemzeti...