Megszólalt a Semmelweis Egyetem - friss hírek a mélybe zuhant színészek állapotáról

Startlap - Startlap
Kiderült, milyen sérülésekkel került kórházba pénteken a Nemezti Színház súlyos baleset szenvedett két színművésze.

Súlyos baleset érte a Nemzeti Színház két színművészét péntek este a Rómeó és Júlia előadásán. Mint az Index beszámolt róla, az eset a színfalak mögött történt, pontosabban valószínűleg a színpad és kulisszák határán, ugyanis a lap információi szerint Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedhettek, hogy több hónapig is eltarthat a felépülésük.

A Nemzeti Színház szombati, rövid közleményében az esettel kapcsolatban azt írták, hogy “a rövid időn belül kiérkezett mentősök a két művészt a helyszínen szakszerű ellátásban részesítették, majd kórházba szállították. A körülményekhez képest jól vannak”, a baleset körülményeinek vizsgálata pedig folyamatban van.  

Hétfőn friss hír érkezett a megsérült színészekről, jelenlegi állapotukról a Semmelweis Egyetem tájékoztatott. “Végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, akiket még aznap megműtöttek. A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát” – áll a közleményben.

A baleset miatt hétfőre rendkívüli társulati ülést hívott össze Vidnyánszky Attila vezérigazgató.

Az Index értesülései szerint Horváth Lajos Ottó a balesetet megelőző napokban több darabba is beugrott, ezért valószínűleg túl volt terhelve. A lap úgy tudja, a színházból többször jelezték Vidnyánszky Attilának, a darab rendezőjének, hogy a díszlet életveszélyes.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ez is érdekelhet

képcím

Távozhat a Nemzetiből Udvaros Dorottya, Vidnyánszky nem nyilatkozik

képcím

Elesett Bodrogi Gyula a Nemzeti Színházban, megrepedt a csontja

képcím

Nézők közé hajtott egy autó az Esztergom-Nyerges Rally-n,...