Baleset a Nemzetiben: Csák János és Vidnyánszky Attila is meglátogatták a színészeket

Startlap - Startlap
Hétfőn a két balesetet ért színészt, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót is felkeresték.

Péntek este súlyos baleset történt a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia előadásán. Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több métert. Bár a mentők a lehető leghamarabb kiértek, olyan komoly sérüléseket és törések szenvedtek, hogy jelen állapotukban úgy néz ki, hónapokig eltart a felépülésük. 

 

Az eset kapcsán Vidnyánszky Attila vezérigazgató beadta a felmondását, de azt Csák János miniszter nem fogadta le. Hétfőn viszont mindketten elmentek meglátogatni a súlyosan sérült színészeket a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára, ahol Dr. Merkely Béla rektor, és Dr. Bodzay Tamás, a Traumatológiai Klinika vezetője fogadta őket. 

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó állapota a szakszerű és magas színvonalú orvosi ellátásnak köszönhetően folyamatosan javul. A Minisztérium azonnali gyorssegélyt biztosít mindkét művész számára e nehéz időszakban

– írta közösségi oldalán a kulturális és innovációs miniszter hozzátéve, hogy mielőbbi jobbulást és gyors felépülést kíván a művészeknek.

Ez is érdekelhet

képcím

Távozhat a Nemzetiből Udvaros Dorottya, Vidnyánszky nem nyilatkozik

képcím

Hivatalos: Demeter Szilárd lett a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója

képcím

Alföldi Róbert Vidnyánszky Attilának: Ez magyar? Ez gerinces?