Hiába várják, még mindig nem kaptak kártérítést a Nemzeti megsérült színészei

Startlap - Startlap
Horváth Lajos és Szász Júlia több hónapja munkaképtelen, a baleset vizsgálata azonban azóta sem jutott eredményre.

Közel három hónap telt el, mióta Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó mintegy három métert zuhant a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadása során. Az eset vizsgálata azóta is tart, de senki semmilyen információval nem tud szolgálni arról, márpedig a két művész csak akkor kaphat pénzt, ha a vizsgálat lezárult – értesült a Blikk.

Még mindig tart a vizsgálat, és hiába érdeklődnek a társulati tagok, Ottó vagy Júlia, senkinek nem adnak ki semmilyen információt az ügy állásáról, pedig lassan három hónap telt el a baleset óta. Ameddig nem jutnak eredményre, sajnos, a két színész semmilyen kártérítést nem kap és dolgozni sem nagyon tudnak. Az alapfizetésükből, valamint a tartalékaikból élnek, illetve a családjuk is segít nekik anyagilag, hiszen a kezelések egy része, amikre járniuk kell a sérüléseik miatt, pénzbe kerül

– fogalmazott a lapnak a színészek egyik kollégája. Horváth Lajos Ottónak a keze, Szász Júliának a bordái szenvedtek sérülést. Szász állítólag az otthonát sem nagyon tudja még elhagyni, Horváth pedig a csak a márciusban megjelenő, Most vagy soha! című történelmi film utószinkronján dolgozott, az idei évadban várhatóan egyikük sem térhet vissza a színházba.

A Blikknek nyilatkozó “színházi bennfentes” szerint a két színész nem véletlenül nem nyilatkozik a történtekről. Mint mondja, Horváth Lajos Ottó

továbbra is lelkiismeret-furdalással küzd, illetve aggódik a sérült keze miatt, hogy valaha tudja-e még használni. Sajnos, nem úgy gyógyul, ahogyan azt várták.

Szász Júlia pedig egyelőre képtelen “felidézni úgy a történteket, hogy közben ne omlana össze. Nem is a zuhanás viselte meg, hanem az azt követő három hét a kórházban fájdalmak és kétségek között”.

A lap hiába kereste az üggyel kapcsolatban a teátrumot, válasz nem érkezett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sem tudott beszámolni fejleményekről. “A nyomozás továbbra is folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt” – közölte a rendőrség. A korábban lezárult minisztériumi vizsgálat során nem találtak felelőst.

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

Ez is érdekelhet

képcím

Távozhat a Nemzetiből Udvaros Dorottya, Vidnyánszky nem nyilatkozik

képcím

Elesett Bodrogi Gyula a Nemzeti Színházban, megrepedt a csontja

képcím

Nézők közé hajtott egy autó az Esztergom-Nyerges Rally-n,...