Már megint lenyúlták a Gyöngyhajú lányt: egy brit tévésorozat használta fel kérdés nélkül az Omega dalt

Kóbor János hízelgőnek találta a hírt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-03-25 14:28

Forrás: YouTube/ SyliamTV & Movie Trailers /itv

A The Bay című új brit tévésorozat előzetesében felhasználták az Omega 50 éves slágerét, a Gyöngyhajú lányt – írja a Blikk. Az esetről egy angliai rajongó értesítette a zenekart, ugyanis még a hangfelvételt tulajdonló Hungaroton Records kiadó sem tudott róla.

A sorozat az Independent Television (ITV) nevű közszolgálati csatornán fut, ahonnan szűkszavúan annyit közöltek: a szerzeményt jogtiszta archívumból választották, és az eredeti tulajdonostól való engedélykérés nem tartozott a felhasználási feltételek közé.

Ha tudtunk volna róla, a zenekart és a szerzőket is értesítjük. Az ITV a tudomásunk és hozzájárulásunk nélkül használta fel a Gyöngyhajú lány részleteit. Eljárunk az ügyben, többet nem mondhatok

– fogalmazott Reisz Ildikó, a Hungaroton főszerkesztője. Az ügy kapcsán Kóbor János is megszólalt, aki örömmel fogadta a dolgot:

Sosem gondoltam volna, hogy krimihez is passzol a Gyöngyhajú lány, de szerintem eltalálták a képkockák hangulatát. Az internetes letöltések korában nem tartom életszerűnek az előzetes engedélykérést. Utólag úgyis minden rendeződik, és az sem titok, hogy nem vagyonok cserélnek gazdát. Az viszont hízelgő, hogy a brit tévések is a 69-es felvételt használták.

Mai nap hírei

Azt hittük, nem lehet durvább, hát lehet

gepmax.hu12 órája

Az Év Autója pedig nem más, mint…

autonavigator.hu13 órája

Rejtélyes Vuhan-akták 2.0: Aki posztolni mert a koronavírusról, eltűnt

bitcoinbazis.hu13 órája

Március 19. és 29. között lesz a legdrámaibb helyzet, naponta 180-an halnak meg, májusra 25 ezer lesz az áldozatok száma

propeller.hu15 órája

Tömeges felmondás egy fővárosi kórházban, leállt egy vidéki szakrendelő

napi.hu15 órája

Újabb akna az egészségügyi törvényben, minden tizedik egészségügyi dolgozó felállhat holnap

168.hu15 órája

Tordai: Orbán Viktornak kevés a tudása

demokrata.hu17 órája

Még a NASA-t is sokkolta az, amit Oroszországban találtak

promotions.hu18 órája