Örömhír: legyőzte a rákot az Omega gitárosa

Rég volt ennyire boldog Molnár György.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-01 11:10

Fotó: 24.hu

Az Omega legendás gitárosáról, Molnár Györgyről nyáron derült ki, hogy húgyhólyagdaganata van, ami miatt meg is operálták. Most pedig a Blikknek elárulta, a napokban megkapta a szövettani vizsgálatának eredményét és úgy tűnik, meggyógyult.

“Ennél nagyobb kő még nem esett le a szívemről” – mondta ezúttal a lapnak a 69 éves, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, akit “Elefánt” néven is becéznek. Roppant szerencsésnek tartja magát és örömmel gondolt vissza arra a pillanatra, amikor orvosa közölte vele, hogy nem invazív a karcinóma, azaz nem terjedt tovább a daganat.

Ebben az évben már májusban a szívével is kezelték, akkor életmentő beavatkozást kellett az orvosoknak végrehajtaniuk rajta, ami után naponta véralvadásgátlót injekciózott magának. Júliusban arra lett figyelmes, véres a vizelete, ami súlyos problémát jelzett, és két mogyoró méretű tumort találtak a húgyhólyagjában.

“Még most sem hiszem el, hogy ezt a csodát a szívritmuszavaromnak köszönhetem” – állapította meg a zenész, majd azt is bevalotta, hogy a műtét után teljesen felborult a bioritmusa. Ugyanakkor állandó vizelési inger és fájdalmak is gyötörték, amik szerencsére mára már megszűntek.

Ott akartam lenni augusztus 19-én az Omega balatonlellei koncertjén, és lehengerlő volt, ahogy ezer ember egyszerre állt fel a székéből, amikor a színpadra kisétáltam. Szerettem volna köszönteni őket, de egyetlen hang sem jött ki a torkomon, annyira meghatódtam. Nagyon mozgalmasnak ígérkezik, mert új lemezt és harminc koncertet is tervezünk. Jó lenne bírni.

Az alapító Benkő László (75) volt az első omegás, aki tavaly májusban rákbetegséggel szembesült egy rutinvizsgálat után, de áttétei nem voltak. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas billentyűs máját támadta meg a gyilkos kór, de műtétje sikerült, ma már tünetmentes. – Szeptember végén, az esztergomi koncertünkön ösztönösen fogtuk meg egymás kezét Lacival, és amikor elmondtam neki, én is túl vagyok rajta, együtt ujjongtunk – emlékezett Molnár György Elefánt.

Forrás: Blikk

Címkék:

gitáros Omega rák

Mai nap hírei

Ezt látnod kell! Óriás pikkelyes akadt horogra a Balatonon

agroinform.hu11 órája

Fantasztikus fotók Louis de Funès filmforgatásairól

promotions.hu12 órája

Negyven holttest tárolására alkalmas hűtőkonténert állítottak fel a debreceni temetőben

168.hu14 órája

Mi történik már az OTP-vel?

tozsdeforum.hu15 órája

Vilmos és Katalin eddig soha nem látott, személyes fotót mutatott Fülöp hercegről

travelo.hu17 órája

Megrohamozták a laborokat, sokan akarják tudni, mekkora a Covid elleni védettségi szintjük

novekedes.hu17 órája

Sírva mondott le az osztrák egészségügyi miniszter

444.hu18 órája

Háromezer alatt az új fertőzöttek száma

demokrata.hu19 órája