Legyőzte a rákot Benkő László, de még mindig retteg

A koncerteket élvezi, viccelődik, ám nem tudja kiverni a fejéből a kórt, a szenvedést.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-18 12:31

Fotó: MTI/Biró István

Benkő László, az Omega billentyűse leküzdte a rákot, de még mindig aggasztja a betegség – írja a Blikk. A 75 éves zenésznél tavaly májusban áttétes májrákot diagnosztizáltak, novemberben pedig megműtötték. Bár január óta tünetmentes, a betegség gondolata nem hagyja nyugodni.

„Folyamatosan járok kontrollra, jók a leleteim, de azt a néhány percet senkinek nem kívánom, amíg nem mondják ki, hogy minden rendben – mondta a Ripostnak Benkő, majd elárulta azt is, hogy a betegsége miatt két énje lett. – Az egyik a vidám Laci, aki élvezi az életet, játszik a koncerteken, mindig mosolyog, viccelődik, hálás azért, hogy meggyógyult, és akit mindenkinek megmutatok. De még mindig ott a másik, amelyik tudat alatt fél a betegségtől, attól, hogy ki tudja, mennyi van még hátra. Nem kifejezetten a haláltól félek, inkább az odavezető úttól, hogy ne legyen hosszú időn át tartó szenvedés.”

Szervezetét edzéssel tartja karban, a mindennapok középpontjába pedig igyekszik azt a gondolatot helyezni, hogy egészséges: „Az ember gondolatának teremtő ereje van, így tudatosan kell irányítani, és én most ezt tanulom.”