Kiemelt Hírek 2020. január 05.

Kubatov megüzente, mit kér az új ferencvárosi polgármestertől

Startlap Kiemelt Hírek 2020. január 05.
A Ferencváros elnöke a klub évértékelőjén fejtette ki, mit kell tennie ahhoz az ellenzéki Baranyi Krisztának, hogy mindenki elégedett legyen. Esti hírösszefoglaló.

Kubatov Gábor elmondta, mit vár az új ferencvárosi polgármestertől

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a Groupama Arénában értékelte a klub 2019-es évét. Beszédében az eredmények méltatásán túl megfogalmazta, mit kér Ferencváros új ellenzéki polgármesterétől, Baranyi Krisztinától. Ha kíváncsi vagy, mit üzent Kubatov a kerületvezetőnek, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

“Orbán Viktor ugyanis ezt igencsak benézte: legendás politikai érzéke most cserben hagyta és rossz lapra tette meg a tétet” – Ujhelyi István nyílt levelet írt

Precízebb lenne úgy fogalmazni, hogy UjhelyiIstvánismét nyílt levelet írt, hiszen több éve minden héten közzétesz egy írást, amelyben “a rezsim bűneire” figyelmezteti a közvéleményt. Első januári szövegében a Fidesz és a Néppárt viszonyával foglalkozik. Ujhelyi gondolatait ebben a cikkben ismertetik.

A DK szerint a hadsereg titkolózik, ezért a Honvédelmi Bizottsághoz fordulnak az Irakban szolgáló magyar katonák miatt

Miután pénteken az amerikai légierő célzott csapással megölte az iráni Kászim Szulejmánit, komoly feszültségek támadtak. Erbílben, Kurdisztán székhelyén jelenleg 200 magyar katona tartózkodik – az ő ügyükben mozgósítaná a Honvédelmi Bizottságot a Demokratikus Koalíció.

Kiderült, ki ölte meg a mórhalami férfit, akinek holttestét egy leégett házban találták meg

Egy leégett családi házban bukkantak szombat este egy férfi holttestére. A nyomozók 12 órán belül őrizetbe vettek egy személyt az emberölés miatt, aki azóta beismerő vallomást tett. Részletek itt.

Karácsony Ádernek: Nem először van az a zavarba ejtő érzésem, hogy valami gond van azzal a tudásmennyiséggel, amit elnök úr megkap

MTI/Mohai Balázs

Áder János vasárnap reggeli jelentette ki, hogy a  Budapesten kihirdetett klímavészhelyzet politikai retorikai fogás. Erre reagált a főpolgármester. Ha érdekel Karácsony bejegyzése, akkor itt folytasd az olvasást.

Ütni kezdte, majd nyakon szúrta volt barátnőjét egy férfi Budán

A rendőrök a férfit fél órán belül elfogták V. kerületi lakásában. Az elfogásról itt találsz videót, ugyanitt a bűnügy részleteit is ismertetik.

Súlyos kibertámadás ért osztrák minisztériumokat: lehet, hogy egy állam áll a háttérben

Szombat este az osztrák külügy- és a belügyminisztérium jelezte, hogy súlyos támadás érte informatikai rendszerüket. A közelmúltban több európai országot ért hasonló támadás.

A tömegbe hajtott egy autó Olaszországban: hat fiatal meghalt, sokan súlyosan megsérültek

A gázolás az észak-olaszországi Luttach városában történt, az áldozatok német állampolgárok. A tragédia körülményeiről itt írnak, egy helyszíni fotó kíséretében.

Két ember egy liftbe rekedve fulladt bele a tel avivi nagy esőzésbe 

Két ember egy parkoló liftben rekedt és megfulladt, amikor Tel Avivot özönvízszerű esőzés öntötte el.

A jövő héten -12 fok is lehet

Fotó: Christopher Furlong/Getty Images

Országszerte derült égboltra és szélcsendre számíthatunk, ugyanakkor erősebb fagyok várhatók. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon