Itt a BKV magyarázata a rohadó metrókocsikra

Startlap - Startlap
Hatot már ki is kellett vonni a forgalomból, olyan súlyos a probléma. Heti hírösszefoglaló.

Komoly a gond a metrószerelvényekkel, a BKV reagált

A korábbinál is nagyobb mértékű rozsdásodás jelentkezett az M3-as metróvonalra vásárolt új metrókocsiknál, írta még pénteken az Mfor.hu. Minderre már reagált a BKV Zrt. Ha te is kíváncsi vagy az újabb fejleményekre, ide kattintva megtudhatod a részleteket.

Az ügyvéd, aki többször legyőzte a NAV-ot, de az adóhatóság újra és újra bosszút állt

Vancsura István furcsa története kilenc évvel ezelőtt indult, amikor kirúgta őt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a bíróság évekkel későbbi ítélete szerint jogellenesen. Azóta tízmilliókat perelt ki a hatóságtól. 2017-ben nyarán már úgy tűnt, vége a jogi huzavonának, ekkor azonban a NAV ellehetetlenítette az immár ügyvédként tevékenykedő férfi munkáját. Ha érdekel Vancsura István és a NAV harca, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Jogi lépésekkel fenyegetnek a kórházak, ha lefotózod a lesújtó állapotokat

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban és a budapesti Nyírő Gyula Kórházban azonos szövegű felirat hívja fel a figyelmet fényképezési tilalomra. Részletek itt.

Varga Mihály bejelentette a 2020-as minimálbér összegét

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A pénzügyminiszter hétfői sajtótájékoztatóján közölte a minimálbérről szóló döntést. Ha kíváncsi vagy a pontos összegre, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Hiába jelentette be Novák Katalin három hete, hogy januártól ingyenes a meddőségkezelés, mégsem így lett

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár december 19-én közölte, hogy 2020 első napjától nem kell fizetni a meddőségkezelésben használt gyógyszerekért és meddőségi beavatkozásokért. Pedig kell. A helyzetet az Emberi Erőforrások Minisztériuma tisztázta. Részletek itt.

Mészáros Lőrinc öccse is tehetséges vállalkozó: százmilliós közbeszerzések landolnak nála

Mészáros János májusban nagyon ügyesen vásárolt céget: alig négy hónap alatt jelentős összegű tender nyertese lett az Országos Vízügyi Főigazgatóságnál. De ez csak egy a sok sikeres kormányzati szerződése közül. Mekkora összegről van szó, és milyen egyéb állami megbízásokhoz jutott az ifjabbik Mészáros 2018-ban? Innen kiderül.

A veronai buszbaleset koronatanúja már két éve megnevezte a sofőrt

A 18 ember halálával végződött sítábor főszervezője 2017-ben egyértelműen megnevezte, hogy az elhunyt Kalmár Zoltán, vagy a balesetet túlélő Varga János vezette-e a buszt, amikor az olaszországi A4-es autópályán a szalagkorlátnak hajtottak. Minderről bővebben ebben a cikkben írnak.

Jelentős változások jönnek 2020-tól

2020. január elsejétől módosul az adózás, a bankolás, a nyugdíjasokat érintő változások is jönnek, valamint hamarosan érkezik az újabb gazdaságvédelmi akcióterv.

Nagy változás előtt áll a Fidesz: még Habony Árpád is visszatért

Névtelenséget kérve megszólaltak fideszes polgármesterek, elmondásuk szerint megjelent a belső ellentét a kormánypártban – értesült a Népszava. Az önkormányzati vezetők nagyon kemény kritikákat fogalmaztak meg, amikből Orbán Viktornak is jutott. Sokat sejtet a helyzetről, hogy Habony Árpád visszatért. Részletek itt.

“Orbán Viktor elbűvölő ágyúja”: Varga Judit az egyik legbefolyásosabb európai női politikus

Konrad Szymański és Varga Judit 2019 decemberében Brüsszelben. (Fotó: Thierry Monasse/Getty Images)

A legnépszerűbb holland politikai hetilap, az Elsevier Weekblad értékelte Magyarország igazságügyi miniszterét ilyen szemérmetlenül. A dologról maga Varga Judit értesítette a nagyérdeműt a közösségi oldalán. Minderről itt írnak részletesen.

Ez is érdekelhet

képcím

Varga Mihály: a védelem költségvetése lesz a jövő évi

képcím

A NAV ismét kitolta az adóbevallás határidejét

képcím

Demonstráló pedagógusok és diákok beszéltek Novák Katalinnal