Kardiológiai Intézet: a kórháznak nincs tudomása az elhalálozott betegről

Egyre kuszább ez az ügy.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-04 22:47

MTI Fotó: Mohai Balázs

Az ország legjobb szívsebészének, az elbocsátott Székely Lászlónak meghalt az egyik betege, aki műtétre várt. De erről mit sem tudott a Kardiológia Intézet főigazgatója – írja a Népszava.

 Július közepén vizsgálták meg az Országos Kardiológia Intézetben, ahol kiderült, hogy a betegnek egyedi gyártású érimplantátumra van szüksége. Az orvosa megrendelte az eszköz legyártását, és elindította a beültetéséhez előírt folyamatot, ám mire az engedélyek megjöttek,  Székely László elbocsátása már zajlott. Így a beteg műtéti előjegyzése sem valósult meg. 

A lap szerint a sebész jelezte az intézmény vezetésének, hogy a férfi, és még két hasonló beteg ugyanilyen eszközre váró műtéten kell, hogy átessen.

Az Index megkeresésére viszont az Országos Kardiológia Intézet főigazgatója, Dr. Andréka Péter cáfolta, hogy a haláleset az ő intézményükben történt volna. Sőt, azt állítják, hogy a beteg még a nyilvántartásukban sem szerepelt.

Az Indexnek küldött levelükben azt írják:

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben nem maradt el egyetlen programozott műtét sem. A szóban forgó beteg sajnálatos módon a salgótarjáni kórházban halálozott el. A GOKI teljes dokumentációját áttekintve, 2018.07.30-án kereste fel az intézményt, ahol diagnózishoz jutottak. A beteg korábbi sorsáról a GOKI-nak semmilyen további információja nincs. Ha a beteget a szóban forgó orvos mégis megvizsgálta, a további teendőkre nézve semmilyen dokumentációt nem készített, azokat nem adta át, így nem tudott róla gondoskodni. A beteg nem szerepel sem az intézet hivatalos listáján, sem egyéb nyilvántartásában. Róla a volt kolléga nem is értesítette a vezetést másfél hónapon keresztül, majd róla távozásakor is elfeledkezett tájékoztatást adni. A betegről emiatt a GOKI-nak nem volt és nem is lehetett tudomása.

Mai nap hírei

Legutóbb Gyurcsány kormánya csinált ekkora hiányt, mint most Orbáné

168ora.hu6 órája

Szabadon garázdálkodnak a vaddisznók Somogyban – már milliós a kár

agroinform.hu7 órája

A magyar a vakcina mögött: Karikó Katalin, akinek a nevét az egész világ megismerte

unilife.hu12 órája

Rendkívüli bejelentést tett Szijjártó Péter a vakcinákról

demokrata.hu13 órája

Az Alaptörvény szerinti tulajdonhoz való jogot sérti

transpack.hu14 órája

Christoph Európa felé tart

koponyeg.hu14 órája

Megszakad a szív: egy szánkó vetett véget a 18 éves fiú életének

metropol.hu15 órája

Vilmos herceg alkalmazottja 10 hónap után felállt: mi történhetett?

joy.hu18 órája