Kirúgták az ország egyik legjobb szívsebészét - reagált a Kardiológiai Intézet főigazgatója

Lapinformációk szerint már maradt el műtét az elbocsátás miatt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-21 12:22

Szerdán elküldték a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívsebészeti Osztályának éléről Dr. Székely Lászlót. Az intézet főigazgatója azzal indokolta az elismert szívsebész menesztését, hogy egy korábbi műtét során megbízással nem rendelkező külső orvos (egy plasztikai sebész) segítségét kérte.

Dr. Andréka Péter, az intézet megbízott főigazgatója egy nappal a hír megjelenése után reagált a 24.hu-nak.  Válaszában azt írja, hogy egy súlyos jogi-etikai vétség miatt kényszerült felmenteni a főorvost.

Andréka válaszából kiderül, a döntés egy több hete tartó vizsgálat eredményeként született meg, és „meghozatalában egy teljes szakértői és jogi apparátus segédkezett.”

Dr. Székely László felmentését azzal indokolja, hogy a betegutak teljes és tudatos összekeverése, vagyis az államilag finanszírozott szívműtét és a privát plasztikai műtét egy időben történő elvégzése nem engedélyezhető.Az igazgató szerint a döntés nagyon nehéz mindkét félnek, de a betegellátás minőségét és folyamatosságát nem veszélyezteti, a várólistákat nem befolyásolja.

Index: maradt el műtét

Az Index ugyanakkor arról írt csütörtök délutáni cikkében, hogy  az elbocsátás miatt már több műtét elmaradt az intézetben.
A lap információi szerint a megbízott főigazgató és az elbocsátott orvos között több konfliktus is volt az elmúlt félévben.

Miután az intézet korábbi főigazgatója tavaly nyugdíjba vonult, a vezetői posztot ketten ambicionálták: Székely és Andréka, a kardiológiai osztályvezető. Utóbbi egyben főigazgató-helyettes is volt. Pályázatot nem írtak ki, végül tavaly decemberben Andréka lett a megbízott főigazgató főorvos.

Mai nap hírei

Megan Fox annyira mini ruhát vett fel, hogy képtelenség nem belátni a lábai közé

promotions.hu4 órája

Hatalmas szélturbina omlott össze Svédországban

alternativenergia.hu5 órája

Harry herceg szíve összetört: nem tud túllépni a történteken

joy.hu6 órája

A kvóta elutasításában várjuk a portugál elnökség partnerségét

demokrata.hu14 órája

Elvitte egy körre nagymamáját új autójával Schobert Lara

ifaktor.hu15 órája

Tele van a tököm azzal, hogy mindenki a fiatalokat szidja!

she.life.hu16 órája

Erősebbek a mellékhatások a második Pfizer-vakcina után

szimpatika.hu17 órája

Új luxusterepjáró születik a Dacia-Lada szövetségből

agroinform.hu18 órája