Kiemelt Hírek 2021. január 17.

Jön a nagy időjárási fordulat: tavaszias meleget hoz a jövő hét

Startlap Kiemelt Hírek 2021. január 17.
Hétfő éjjel még 15 fokot is mérhetünk mínuszban, azonban hamarosan a hőmérő pozitív oldalára ugrunk, méghozzá jó magasra. Olvasgatós déli hírösszefoglaló.

Jön a nagy időjárási fordulat: tavaszias meleget hoz a jövő hét

Hétfő éjjel még 15 fokot is mérhetünk mínuszban, azonban hamarosan a hőmérő pozitív oldalára ugrunk, méghozzá jó magasra, köszönhetően egy intenzív délnyugati áramlással érkező enyhe fuvallatnak. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Napról napra csökken Magyarország területe

Nagyon furcsán fog hangzani, de évente átlagosan egy 100-szor 50 méteres, vagyis körülbelül egy focipályának megfelelő darabbal lesz kisebb az országunk. Ugyanakkor a területcsökkenés “fejében” kapunk valami annyira magyar kincset, ami a különféle országimázsfilmekben még a gulyáslevesnél és a Hortobágynál is fontosabb. Ahhoz, hogy megértsük, mi áll a jelenség hátterében, le kell buknunk a föld alá: ebben a cikkben  dr. Timár Gábor geofizikus, az ELTE Geofizikai és Űrtudományi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára magyarázza el, mi is történik Magyarország méretével.

Tömeges versírással vágtak vissza a magyar rendőrök Lackfi Jánosnak

A gyermekirodalom ismert, József Attila-díjas költője pénteken egy elég súlyos verset publikált Rendőr leszek címmel a magyar rendőrségről. “Sokan jártak sáros lábbal” a Facebook-oldalán, “a kommentelők többsége persze nem igazán akart irodalomról beszélni” – panaszolta utólag Lackfi. A rendőrök a költő saját eszközével vágtak vissza: elárasztották válasz-versekkel. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Akkor túl vagyunk a történelem legrosszabb évén? Igen, de már majdnem 1500 évvel

A vidám illusztrációnak szánt festmény Giovanni da Fiesole alkotása a pokolról. (Fotó: DeAgostini/Getty Images)

Még a Time magazin decemberi címlapja is a 2020-as évet kiáltotta ki minden idők legrosszabb esztendőjének, a sokaság egyetértésével övezve. Az a rossz hírünk van, hogy csúnya tévedésben élsz, ha azt hiszed, a tavalyi események érdemesek lehetnek erre a kitüntető címre. Az 1,9 millió áldozatot követelő járvány még a természeti katasztrófákkal együtt (pl. ausztrál tűzvész) felsorakoztatva sem ér a közelébe se annak a gyakorlatilag bibliai apokalipszisnek, amelyet az 536-os esztendő hozott. Nemcsak az 536-os év tragikus sorsa, de az is nagyon izgalmas, ahogyan a kutatók felderítették a múltbéli történéseket. Bővebben.

Dombóvári István apuka lett, megható fényképet posztolt

Azt hiszem, egész életemben erre a találkozásra vártam

– írta a humorista a fotó mellé, amelynél aranyosabb kontentet keresve sem fogsz találni ezen a héten. Íme.

Fotókon a magyar síszezon: dugig volt a mátraszentistváni sípark

A kedd reggel megnyitott sportcentrumban a lehűlésnek köszönhetően 30-50 centiméteres hóréteggel fedték a pályákat. A téli sportokhoz tökéletes feltételek már az első hétvégén megtöltötték a terepet síelőkkel. Katt ide a fényképekért.

“A szemünk láttára bontakozott ki egy durva, módszeresen felépített kapcsolati erőszak” a Való Világban

Nem jó érzés a Renátóval rosszban lenni, kicsit ilyen lelki terrort alkalmaz, félek tőle, amikor rosszban vagyunk.

Lehetetlen nem észrevenni, a műsorvezető Puskás Peti éles megjegyzéssel volt kénytelen szóvá tenni, aztán a napokban Mérő Vera médiakutató-publicista végre Facebook-posztban foglalta össze a villa két párjának bántalmazó viselkedését. Az ügyre Puskás Péter és az RTL Klub egyaránt terjedelmesen reagált. Részletek itt.

Való Világ a kulisszák mögül: “Magam sem gondoltam volna, de több ez a műsor annál, mint hogy veszekszünk, ölelkezünk, újra veszekszünk”

A 24.hu újságíróit beengedték oda, ahol médiamunkás szinte sosem jár: keresztül-kasul bejárhatták a Való Világ Villát, a helyszínt, ahol éjjel nappal dolgozik a stáb a (jelenleg) elsőszámú magyar reality műsoron. A forgatási labirintus végén találkozhattak azzal az emberrel, akiről addig mindenki beszélt, a széria orákulumával, vagyis Kónya Gergő tartalomfelelőssel. Miért nincs órája a villalakóknak? Mi az egyetlen dolog, amiről tilos beszélgetni odabent? Mit kell elkövetni ahhoz, hogy egy játékost azonnali hatállyal kirúgjanak? Mennyire szólhatnak bele a szereplők, hogy milyen ruhákat viselnek? Hogyan néz ki belülről a munkafolyamat, amelynek eredményeképpen megszületnek a napi összefoglalók? Peep show és állatkert-feeling, kulisszatitok-kiteregető, tabukkal leszámoló exkluzív riport, amelyben kiderül, hogy befolyásolják-e a lakókat, és miért nem. Bőveben.

Szexhoroszkóp: Mondd meg, mikor születtél, az asztrológus elárulja, milyen vagy az ágyban

Angie Dickinson kezében egy szakértő könyvvel az 1971-es Csinos lánykák sorban állva című filmben. (Fotó: Silver Screen Collection/Getty Images)

Az ezoterikus tanok hívei szerint születésünk pillanata meghatározza sorsunkat, személyiségünket, így tehát azt is, hogyan viselkedünk, ha szexre kerül a sor. Ebből a cikkből  megtudhatod, hogy kik a legjobb szeretők, és milyenek a többiek.

Hajtogatható, feltekerhető, meg amit csak akartok: ezeket a telefonokat várjuk 2021-ben

Egyelőre több készülékről csak pletykák szintjén hallani híreket, a nagy, hivatalos bejelentések még váratnak magukra, de nagyjából sejthető, hogy melyik gyártó mivel fog előrukkolni. Erre a linkre kattintva megnézheted, milyen csúcstelefonokat hozhatnak nekünk a következő hónapok.

Keresés az oldalon