Ezeket a telefonokat várjuk 2021-ben

Balázs
Hajtogatható, feltekerhető, amit csak akartok.

Itt az év elején már elkezdhetjük a találgatást, hogy a telefonpiac legerősebb nevei milyen készülékekkel akarnak elárasztani minket idén. Nyilván vannak pletykák, amik olykor találkoznak a patikamérlegen adagolt hivatalos információkkal és olyan is előfordul, hogy nem. Épp ezért az alábbiakban kitárgyalandóm telefonok egy része még nincs kőbe vésve, de olyan nagyot nem tévedünk, ha feltételezzük, hogy dolgoznak rajtuk.

Samsung Galaxy S21

Már csak a belátható elindulási nap miatt is (ami január 14.) a Samsung Galaxy S21 és a valószínűsíthető tesói, a Samsung Galaxy S21 Plus és a Samsung Galaxy S21 Ultra a per pillanat legtöbbek által várt Android alapú telefoncsoport. Hogy mit kell tőlük várni?

Szinte mondani sem kell, de csúcstechnológia hajtja majd őket, az USA-ban ez a Snapdragon 888-at, mindenhol máshol meg az Exynos 2100-at jelenti.

Lényegi különbség közöttük abban az értelemben nincs, hogy mind a kettő jó esélyekkel indul az év legizmosabb processzora címért. A legizgalmasabb újítást talán az jelenti, hogy az S21-es széria Ultra modellje is rendelkezni fog támogatással az S Pen-hez.

iPhone 13

Az Apple idei csúcstelefonját talán még jobban várják mint a Samsung Galaxy S21-et, bár az is igaz, hogy ez a várakozás jó sokáig el fog még húzódni, hiszen almáéknál szeptember a hagyományos időpontja az új iPhone bejelentésének.

A pletykák között találni 1TB-os tárhelyről, periszkópos kameráról, kijelzőn belüli ujjlenyomat azonosítóról szóló híreket egyaránt.

Mivel azonban még meglehetősen messze vagyunk az igazság pillanatától, ezért ezek egyikét sem érdemes készpénznek venni.

OnePlus 9

A OnePlus 8 széria tavalyi sikerét követően egyáltalán nem meglepő, hogy sokan vágják a centit a folytatásig, aminek, ha minden jól megy, valamikor március-április környékén jöhet el az ideje. Ez a kínai telefon azt tudja, hogy a Samsung Galaxy S21-ben ketyegő csúcstechnológiát kapjuk meg vele valamivel olcsóbban.

Ez a széria is három telefonból fog állni OnePlus 9, OnePlus 9 Pro és a teljesen új eresztésként megjelenő OnePlus 9E.

A kiszivárgott infók szerint a készülékek három kamerával érkeznek, ezek közül kettő 48 megapixeles felbontással rendelkezik, továbbá 8 GB RAM memóriája és 128 GB tárhelye lesz.

Samsung Galaxy Z Fold 3

A Samsung már régóta mókol az összehajtható telefonokkal és a hírek szerint ez a darab az eddigi legígéretesebb közülük. Erősen tartja magát az az elképzelés ugyanis, hogy a hajtogatható telefonoké a jövő és az S Pen támogatással, kijelzőn belüli kamerával és RGB fénysávval érkező Samsung Galaxy Z Fold 3 remek esélyekkel indul ahhoz, hogy ezt be is igazolja. Persze biztosat csak a készülék nyárra, közelebbről júniusra ígért megjelenése után tudunk majd mondani.

Kihúzható LG

A kihúzható kijelzőjű LG elég nagy talány ma még, nem utolsó sorban azért, mert lehet, hogy nem is létezik. Ugyanakkor vannak arra utaló bizonyítékmorzsák, hogy az LG valóban dolgozik egy olyan telefonon, aminek ki lehet húzni a kijelzőjét és valamikor 2021-ben fog megjelenni. A kiszivárgott hírek szerint 6,8 colról 7,4 colra lehet majd kitolni és mivel nem hajtogatható, ezért normál állapotban egy teljesen átlagos okostelefonnak tűnik. A szabadalmi bejegyzésében megemlítenek egy elektronikus érintőtollat is, ami azt jelenti, hogy ez a telefon is kaphat egy az S Penhez hasonló eszközt. A telefon koncepciója meglehetősen ambiciózusnak hat és még az sem biztos, hogy 2021-ben megérkezik, illetve ha igen, akkor jó eséllyel piszok drága lesz, de mindezektől függetlenül egy igen érdekes és izgalmas projektnek ígérkezik.