Ingyenes koronavírustesztet csinálnak a ferencvárosi időseknek

A kerületben a 65 év felettieken túl egy másik csoport tagjait is ingyen fogják szűrni, részben Soros György támogatásából. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-05-10 19:35

Védőfelszerelést viselő ápoló egy beteg koronavírustesztjével az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs osztályon 2020. május 4-én. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ingyenes koronavírustesztet csinálnak a ferencvárosi időseknek, részben Soros György támogatásával

Baranyi Krisztina, a főváros IX. kerületének polgármestere a Facebook-oldalán jelentette be, hogy ingyenes szűrést biztosít a kerület a 65 év felettiek számára. A lehetőséget nemcsak az idős lakosok vehetik igénybe. Részletek itt.

Kásler meggondolta magát: jóval kevesebb vizsgálathoz lesz szükség PCR-tesztre

Kásler Miklós múlt csütörtöki levelében úgy rendelkezett, hogy az újraindított egészségügyi szolgáltatók nem sürgős esetben csak negatív koronavírusteszttel vehetnek fel betegeket, valamint néhány egyéb beavatkozás feltételeként is tesztet írt elő. Az emberi erőforrások minisztere a hétvégén újragondolta a szabályokat, így a legújabb eljárásrendben már jelentősen kevesebb azon ellátások száma, ahol kötelező a PCR-teszt. A témáról bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A kijárási korlátozás vidéki lazítását megelőző hétvégén is Budapest volt a legfegyelmezettebb

A Google legfrissebb mobiladatai szerint a vidékre hétfőtől engedélyezett lazítás előtti hétvégén a fővárosiak és egy megye lakói jártak az élen az otthon maradásban. Ugyanakkor több más térségben kiugróan nőtt a parkok, vízpartok látogatottsága ezen időszakban. Részletek itt.

Kovács Zoltán: Karácsony Gergely későn hozott intézkedéseket a járvány ellen

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap az M1 aktuális csatornán értékelte Budapest főpolgármesterének fellépését a járványhelyzet vonatkozásában. Kíváncsi vagy, mit mondott Kovács Zoltán? Akkor ezt a cikket olvasd el.

Orbán Viktor és a kormány Facebook-oldala hasít a koronavírus habjain: durván megnőtt a követőik száma

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mióta rendszerint a kormányzati és a miniszterelnöki Facebook-oldalra kerülnek fel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos fejlemények, több százezer új követőt gyűjtöttek be. Az ellenzéki pártok oldalait jóval kevesebben figyelik. Pontos statisztikák erre a linkre kattintva találhatók.

Önkezével vethetett véget életének egy magyar férfi az egyik olyan óceánjárón, ami több hét vesztegelés után végre elindulhatott Európa felé

Alighanem öngyilkos lett a Carnival Breeze nevű üdülőhajó egyik magyar dolgozója. A hajó egyike azoknak a Carnival-hajóknak, amelyek a pandémia miatt hetek óta különböző kikötőkben várakoznak, és csak most kaptak engedélyt a hatatérésre. A férfiról, valamint halálának körülményeiről ebben a cikkben írnak.

Alighogy lazítottak a korlátozásokon Németországban, máris növekedni kezdett a fertőzöttek száma

Angela Merkel kancellár szerdán jelentette be a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások enyhítését. A Robert Koch Intézet (RKI) adatai szerint négy nappal a mérsékelt szabályok életbe lépése után nőni kezdett a fertőzöttek száma Németországban. A kutatók szerint azonban nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Újra felbukkant a koronavírus Vuhanban

Fotó: Kevin Frayer/Getty Images

Miközben az északkelet-kínai Csilin tartományban fekvő Sulan városa a járványügyi kockázatok szempontjából legmagasabb kockázati besorolást kapta vasárnap, a koronavírus bölcsőjeként ismertté vált Vuhanban több mint egy hónap után ismét megjelnt a vírus. Kínában a járvány új hullámától tartanak. Részletek itt.

Már sokkal jobban van a brutálisan megkínzott fülesbagoly és a fiókái, az anyamadárról hétvégén igazi sztárfotó készült

A Mályi Madármentő Állomás új híreket, képeket és videókat közölt a nőstény erdei fülesbagyolyról és három fiókájáról, akiket megkínoztak, és Megyaszó külterületén élve kidobtak egy zsákban. A madármentők a történtekhez képes biztató beszámolóval szolgáltak, az anyaállat teljes felgyólulása viszont kérdéses. Fotók és további részletek itt.

 

Mai nap hírei

Továbbra is kétezer felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu4 órája

Ilyennek képzelted? Kamilla hercegné bepillantást engedett Károllyal közös otthonukba

joy.hu10 órája

8 kellemes unaloműző, “csináld-magad” ötlet otthonra!

napmintnap.com16 órája

Az Apple után a Xiaomi is környezettudatosan csomagolja mobiljait

gsmring.hu18 órája

A reumás ízületi gyulladás az egész szervezetet megbetegítheti

szimpatika.hu19 órája

Az F1-es Portugál Nagydíj TV-közvetítései

f1vilag.hu20 órája

Szülői gúzsba kötött felnőtt gyerekek – Beszélnünk kell! – A gyerekükre rátelepedő, leválni képtelen szülőkről

wmn.hu20 órája

Elhunyt Spencer Davis

librarius.hu20 órája