A ruhát és a cipőt is fertőtleníteni kellene? A válasz nem is olyan egyszerű, és ez a szerencsénk

Startlap - Startlap
A jó hír az, hogy nem kell rögtön a mosókonyhába zárnod magad, de azért rossz hír is van: ez nem mindenkire igaz. És ha már a mosógépig eljutottál, azt is elmondjuk, hogyan csináld. Vasárnap délelőtti hírösszefoglaló.

A ruhát és a cipőt is fertőtleníteni kellene? A válasz nem is olyan egyszerű, és ez a szerencsénk

Azt már tudjuk, hogy a koronavírus egyes felületeken hosszú ideig is életben maradhat, és ebből arra következtethetnénk, hogy az öltözékünk is veszélyes, és alapos tisztítást igényel, amikor hazaérünk. De (szerencsére) a dolog ennél kicsit bonyolultabb, ezért nem kell azonnal a mosókonyhába bújnunk – legalábbis nem mindenkinek. Minderről bővebben ebben a cikkben írunk.

Budapesten csökkent, vidéken nőtt az aktív fertőzöttek száma

A vasárnap kora reggeli adatok szerint a koronavírusos betegek száma Budapesten és Pest megyében csökkent, míg vidéken emelkedett. A pontos számokért és egyéb részletekért ide kell kattintani.

Különleges égi jelenséget fotóztak a fővárosban

A 8-12 kilométer magasban elhelyezkedő fátyol- és pehelyfelhőkben lévő jégkristályokon megtört és visszaverődött fénysugarak okozzák, mi az? Innen kiderül.

Több tízforintos benzináremelés jön

Fotó: Justin Sullivan/Getty Images

A koronavírus-járvány csak az egyik oka annak, hogy a magyar kutakon olyan mértékű áresést tapasztalhattunk, amilyenre nem volt példa korábban. A tankoló autósok most visszatérnek, és több lépcsős áremelkedés jön, vagyis a szektor végre fellélegezhet. A kormány különadója azonban még módosíthat a helyzeten. Részletek itt.

Mit kérjek a munkáltatótól, végkielégítést, vagy inkább azt, hogy vegyenek vissza a járvány után?

A pandémiának köszönhetően naponta több ezerrel nő az elbocsátottak száma és mivel ez újabb kiadásokat jelenthet, sajnos sok munkáltató trükközik. Van egy bizonyos fajta megállapodási forma, amellyel számos munkáltató él: közös megegyezéses felmondást ajánlanak, egy apró csavarral. Ebben a cikkben annak jártak utána, mi ezzel a baj. 

Júliusban már düböröghet a vendéglátás vidéken, és a Balaton mellett lesz egy másik, népszerű úti cél

Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró szombat reggel az M1 aktuális csatornán beszélt arról, hogy a vidéki korlátozások enyhítésével megérkeztek a vendégek is, és a legtöbb szálloda júliusban és augusztusban már forgalomra számít. Ha érdekel, milyen nyaralásokat terveznek a magyarok, akkor ezt a cikket olvasd el.

Van, akik tényleg nem hagynak senkit az út szélén: lelkisegély-vonal anyáktól anyáknak

Az EMMA Vonal anonim információs és lelkisegély vonalát öt évvel ezelőtt hozták létre szülés előtt és után álló anyák számára. Az alapítók szeretnének egy ingyenesen hívható zöld számhoz jutni, ezért az elmúlt napokban adománygyűjtő kampányba fogtak.

 

Minden harmadik magyart ért már kibertámadás, és nem ritka a több mint 50 ezer forintos kár

A világjárvány komolyan ráerősített az évek óta hasító az online vásárlásra a hazai lakosság körében: minden harmadik magyar költi rendszeresen a pénzét virtuális áruházakban. A Generali Biztosító legújabb felmérése szerint ugyanakkor nem ártana óvatosnak lenni, ugyanis az emberek 34 százalékát érte már rosszindulatú támadás az online világban. Részletek itt.

Ez bosszantja legjobban az egyes csillagjegyeket

Fotó: H. Armstrong Roberts/Retrofile/Getty Images

Az asztrológusok szerint születésünk időpontja meghatározza a jellemünk, így azt is, hogy mi az, amire a leginkább ugrani fogunk. Ebből a cikkből megtudhatod, mik azok a dolgok, amikkel téged vagy a szeretteidet tényleg az őrületbe lehet kergetni.

Ekkor éri el a felmelegedés a csúcspontját

A jövő héten érkezik egy újabb hidegfront, de előtte még nyárias hőmérsékleteket mérhetünk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Koronavírus itthon: nőtt a kórházban ápoltak száma

képcím

Debreciner: Kósa Lajos 8 éven át diplomásnak hazudta magát

képcím

WHO: Valószínű, hogy Európa a járvány végső fázisához...