Karácsony: itt valami nagyon nem stimmel

Budapest főpolgármestere a fővárosra vonatkozó adatokhoz eddig nem tudott hozzájutni. Heti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-05-09 09:48

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Koronavírus: Karácsony szerint alapvető adatok hiányoznak

A főpolgármester szerint az jön le az eddigi információkból, hogy a magyarországi koronavírus-járvány elsősorban a kórházakban és a kórházakból terjed. Ezzel kapcsolatban viszont alapvető adatok hiányoznak. További részletek idekattintva érhetőek el. 

Hitelszerződések százezreinek törlesztőrészlete ugorhat meg még ebben a hónapban

Áprilisban négyéves csúcspontra emelkedtek a rövid lejáratú bankközi kamatok a Magyar Nemzeti Bank szigorító lépéseinek köszönhetően. A májusi fordulónappal rendelkező változó kamatozású hitelek kamatozása ezt követi, így több százezer lakossági és vállalkozási hitelszerződés törlesztőrészlete ugorhat meg ebben a hónapban. Akik kihasználták a törlesztési moratóriumot, azoknak a halasztott kamattartozásuk és a futamidejük emelkedik, és amennyiben a jegybanki szigor marad, úgy januártól a törlesztőrészletük is. Ebben a cikkben kiszámolták, mennyivel nőhetnek a törlesztőrészletek, valamint mennyivel hosszabbodhat meg a futamidő.

Egyre kisebb rész jut nyugdíjra az államkasszából

Magyarország gazdasági helyzetjelentését minden évben elküldi az Európai Uniónak, az Mfor.hu azt nézte meg, hogy a kormány milyen számokat és előrejelzéseket közölt Brüsszellel. A lap szerint a dokumentumból kiderül, hogy a GDP-hez mérten kisebb lett az állam ráfordítása az idősek ellátására az elmúlt négy évben, a következő években még kisebb lesz az ilyen típusú kiadások aránya. A részleteket itt találod.

Visszaszólt Orbán Viktornak a román kormányfő

A magyar miniszterelnök tegnap sok sikert kívánt a történelemből érettségizőknek egy olyan fotóval, amin egy földgömbön még a Nagy-Magyarország térképe látható. Erre reagált meglehetősen érdekesen Ludovic Orban, Románia miniszterelnöke, akinek szavai itt olvashatóak. 

Karácsony Gergely kirúgta a BKK vezérigazgatóját

A Főpolgármesteri Hivatal közleményében tudatta, hogy Karácsony Gergely kedden felmentette Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját. Ha érdekel a főpolgármester döntésének indoklása, valamint Varga utódjának a személye, akkor itt folytasd az olvasást.

Jobb, ha hozzászoksz a gondolathoz: ez a járvány még biztosan eltart egy darabig

Az a kérdés, hogy pontosan merre járunk a járványgörbén –  túl vagyunk-e az első hullámon vagy sem – megosztja a tudományos világot. Viszont abban eléggé egyetértenek a tudósok, hogy ez még nagyon nem a vége: a vita tárgya nem az, hogy lesz-e második, vagy negyedik hullám, csak az, hogy ezek mekkorák lesznek. Ha érdekel, miféle jövőre számítanak az epidemiológusok, vagyis milyen forgatókönyveik vannak a járvány további alakulására, akkor itt folytasd az olvasást.

Márki-Zay Péter annyival csökkenti a fizetését, amennyivel Orbán Viktor megemelte a sajátját

MTI Fotó: Balogh Zoltán

A hódmezővásárhelyi polgármester hétfőn a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a Fidesz fizetett hirdetésben ekézi őt és az alpolgármestert, amiért nem csökkentették a fizetésüket, miközben a parlamenti képviselők emelték a sajátjukat. Bejegyzésében Márki-Zay Péter további, figyelemre méltó költéseket sorol fel, egyúttal témát ajánlott újabb fizetett hirdetésekhez. A teljes posztot itt tudod elolvasni.

Szél Bernadett feljelentette Mészáros Lőrinc búzafeldolgozóját

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság áprilisban kiszivárgott jelentéséből derült ki, hogy a halpusztulásért és a tömeges rosszullétet okozó gázszennyezésért a Mészáros Lőrinc érdekeltségeibe tartozóViresol Kft. volt a felelős Visontán. A független országgyűlési képviselő közleményben jelentette be, hogy feljelentést tesz. Részletek itt.

Megérkezett a Győrfi Pálesz, a Győrfi-párna és a Győrfi-mellszobor

Fotó: MTI/Mónus Márton

Győrfi Pál fejét párnára nyomtatták, 3D-ben kiprintelték, és még fagyit is ihletett. Gluténmenteset, nyilván. Az OMSZ-szóvívőt övező személyi kultuszról ebben a cikkben találsz fotókat és további információkat.

Mai nap hírei

Távozik a hasznaltauto.hu és a jofogas.hu marketingigazgatója

behaviour.hu11 órája

Nem egyszeri segély volt az 50 forint, amit a nyugdíjas nő kapott – reagált a Magyar Államkincstár

szeretlekmagyarorszag.hu14 órája

Mindig van lejjebb: a volt Fidelitas-elnök megütött egy nőt, de most tagadja

berettyo.ezalenyeg.hu14 órája

Kórházból jelentkezett be a várandós Gryllus Dorka

femcafe.hu15 órája

Egy kanadai játékgyár 15 milliárd forintért veszi meg a Rubik-kockát

konyvesmagazin.hu16 órája

Rá sem ismerni a Két pasi meg egy kicsi egykori gyereksztárjára

joy.hu17 órája

Még nehezebb helyzetbe kerülhetnek a gumiszervizek a téli átszerelési időszakban

autopro.hu18 órája

Elhunyt negyvenhárom koronavírusos beteg hazánkban

demokrata.hu19 órája