Kiemelt Hírek 2018. november 06.

"Idén lőttem életem legnagyobb gímbikáját" - Stohl András az élményért vadászik, nem a trófeáért

Startlap Kiemelt Hírek 2018. november 06.
A színművész már több mint harminc éve űzi a vadakat.

Stohl András 18 éves kora óta szenvedélyes vadász, és nemrég elejtette élete legnagyobb gímszarvasát. A színész azt mondja, nem a trófeák, hanem a természettel való egyesülés miatt élvezi a vadak hajtását – írja a Ripost alapján a Blikk.

Nagyon büszke vagyok, hiszen idén lőttem életem legnagyobb gímbikáját. Az agancs súlya 9 kg, és 200 pontot kapott a kaszói szemlén, ami azt jelenti, hogy aranyérmes lett

– fejtette ki Stohl a Nagyatádi Városi Televíziónak. Az alábbi felvételen a bika agancsát is megmutatta, és azt is elmesélte, hogy az állat korábbi, levetett agancsát is megtalálták.

De trófeák ide vagy oda, a lényeg Stohl számára az élmény és az erdő.

Tagadhatatlan, hogy egy-egy szép trófea sokat ér, de számomra nem ez adja az örömet a történetben, pláne nem a gyilkolás. A vadászat élménye az, ami számít. Már az is öröm, ha alkonyatkor felülök a vadászlesre, pirkadatig csak fürkészem az erdőt, hallgatom a neszező csendet. Az is bőven elég a teljes feltöltődéshez, ha csak látok valami különleges pillanatot, de nem húzom meg a ravaszt. Ott magammal tudok lenni, bőven van időm átgondolni mindent, amihez nyugalom kell. Szinte egybeolvadok a természettel, és ez bizony leírhatatlan, katartikus élmény.

 

Keresés az oldalon