Hatalmas rendőrségi razziát terveznek a jövő hétre a fővárosi hajléktalanok ellen

Startlap - Startlap
A sajtóértesülések szerint még a külső kerületekből is a belső városrészbe mozgosítanák a rendőröket, hogy kisöpörjék onnan az utcán élő állampolgárokat.

A Mérce értesülései szerint nagyszabású akcióval készül a rendőrség a jövő hétre, hogy a belső kerületekből kiszorítsák a hajléktalanokat, valamint a külterületeken lévő, saját készítésű kunyhóikat felszámolják. A razziát feltehetően október 16-án, illetve 17-én valósítják meg.

Az október 15-től életbelépő új jogszabály szerint tilos életvitelszerűen közterületen tartózkodni: akit 90 napon belül háromszor is figyelmeztetnek a rendőrök a közterület elhagyására, az ellen szabálysértési eljárás indul, ha a felszólításnak a negyedik alkalommal sem tesz eleget.

 

 

A kormánypárti politikusok szerint a szállásokon van elég férőhely, de a szakértői becslések szerint a téli krízisidőszakban megnyitott extra szálláshelyekkel együtt is csak 11 200 hely van országosan, miközben a hajléktalanok száma legalább 20-20 ezerre tehető. Az ellátórendszer túlterhelt, a hajléktalanságból kivezető lakhatási támogatások nincsenek, így nagy kérdés, hogy mégis mit tud tenni a problémával a rendészeti fellépés azon túl, hogy egyik helyről a másikra helyezik a hajléktalan személyeket.

Ez is érdekelhet

képcím

Térképen mutatjuk, hol mikor fog lecsapni a hidegfront

képcím

Pintér Sándorék szerint a baloldal miatt nehéz megemelni a...

képcím

Használt autót is lehet kapni annyiért, amennyiért...