Hatalmas rendőrségi razziát terveznek a jövő hétre a fővárosi hajléktalanok ellen

A sajtóértesülések szerint még a külső kerületekből is a belső városrészbe mozgosítanák a rendőröket, hogy kisöpörjék onnan az utcán élő állampolgárokat.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-10 14:24

Fotó: Thinkstock

A Mérce értesülései szerint nagyszabású akcióval készül a rendőrség a jövő hétre, hogy a belső kerületekből kiszorítsák a hajléktalanokat, valamint a külterületeken lévő, saját készítésű kunyhóikat felszámolják. A razziát feltehetően október 16-án, illetve 17-én valósítják meg.

Az október 15-től életbelépő új jogszabály szerint tilos életvitelszerűen közterületen tartózkodni: akit 90 napon belül háromszor is figyelmeztetnek a rendőrök a közterület elhagyására, az ellen szabálysértési eljárás indul, ha a felszólításnak a negyedik alkalommal sem tesz eleget.

 

 

A kormánypárti politikusok szerint a szállásokon van elég férőhely, de a szakértői becslések szerint a téli krízisidőszakban megnyitott extra szálláshelyekkel együtt is csak 11 200 hely van országosan, miközben a hajléktalanok száma legalább 20-20 ezerre tehető. Az ellátórendszer túlterhelt, a hajléktalanságból kivezető lakhatási támogatások nincsenek, így nagy kérdés, hogy mégis mit tud tenni a problémával a rendészeti fellépés azon túl, hogy egyik helyről a másikra helyezik a hajléktalan személyeket.

Mai nap hírei

Annak köszönheted, hogy életben vagy, hogy még nem találkoztál ezzel a tízéves kisfiúval

unilife.hu7 órája

Melania Trump ruhájával üzent az egész világnak

joy.hu8 órája

Az elnöki beiktatást nem Joe Biden vagy Kamala Harris, hanem Amanda Gorman nyerte

444.hu11 órája

Újabb részletek! Megszólalt Galambos Lajos ügyvédje

metropol.hu14 órája

Ilyenkor a legnagyobb a szívinfarktus kockázata

napidoktor.hu17 órája

Hegynek felfelé halad tovább a forint

tozsdeforum.hu18 órája

Nagy siker a magyar maszk

demokrata.hu19 órája

Hemzseg a hibáktól a Xiaomi új csúcsmobilja

gsmring.hu19 órája