Gigantikus lyukak milliói nyílnak a földben Szibériában, de a legnagyobb baj az, ami kitör belőlük

Startlap - Startlap
Hatalmas dudorok tömkelege jelent meg a talajon, amelyek óriási kráterként szakítják szét a felszínt, és közben egy vészes hatásokkal járó anyagot szabadítanak fel. Hírösszefoglaló.

Gigantikus lyukak milliói nyílnak a földben Szibériában, de a legnagyobb baj az, ami kitör belőlük

Ha valaki érzékeltetni szeretné a globális felmelegedés drámai hatásait, akkor a legjobb, amit tehet, ha Szibéria példáját hozza fel. A világ egyik leghidegebb pontja ez, ahol idén nyáron mégis 38 Celsius-fokos hőmérsékletet mértek. Az utóbbi időben egy olyan új jelenség is borzolja a környéken a kedélyeket, ami még aggasztóbb következményekkel járhat: hatalmas dudorok tömkelege jelent meg a talajon, amelyek kráterként szakítják szét a felszínt. A kráterek pedig egy, a klímaváltozásra nézve vészes anyagot szabadítanak fel. Videó és további részletek itt.

Megölte feleségét, majd autóbalesetben meghalt a sárospataki férfi

Fotó és további részletek a családi tragédiáról itt találhatók.

Egy egész turisztikai komplexum épült egy szabolcsi fideszes képviselő birtokán, őszerinte csak a közösség érdekében

Igen komoly birodalmat hozott össze a Holt-Szamos partján a Kovács család: a felújított, régi parasztház, és a mellé felhúzott másik, úszómedencés ingatlan tövében uniós forrásból felépítettek egy vendégházat filagóriával, egy turisztikai bemutatóházat és egy csónakházat. Kovács Sándor, a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei országgyűlési képviselőjének birtokáról van szó, és a támogatást polgármesterként tevékenykedő fia, valamint felesége cége nyerték. De a kormánypárti képviselő hiába állította, ők nem szerepelnek a tulajdoni lapon. Kovácsék szerint a vissza nem térítendő tízmilliók sorsát politikai okokból firtatják. Részletek itt.

Majdnem hatszoros áron kelt el a TV2, Andy Vajna volt cége 10 milliárddal lett gazdagabb

Megjelent a korábban Andy Vajna tulajdonában álló Magyar Broadcasting Co. Zrt. (MBC) tavalyi beszámolója, amiből kiderült, hány milliárdért cserélhetett gazdát a TV2-t és a csoport egyéb csatornáit fenntartó cég 75 százalékos részvénycsomagja. A TV2 2013-as értékesítésekor az addigi tulajdonos ProSiebenSat1 a mostani ár töredékét kapta a csatornáért. Mióta ömlenek az állami hirdetések, a korábban masszívan veszteséges vállalkozás milliárdos nyereségeket termel. 

Birodalmi háborús zászlókkal rohamozták meg a nácik a Bundestagot

Ezek még a békés, vidám tüntetők. (Fotó: Christophe Gateau/picture alliance via Getty Images)

A helyi rendőrség becslése szerint nagyjából 38 ezer ember tüntetett szombaton Berlinben a járványügyi intézkedések ellen. A színes tömegben 3 ezer szélsőjobboldali is elvegyült, akiknek köszönhetően több helyszínen összetűzések voltak. Az akciójukat még a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD) is elítélte, és a szakértők, hatóságok és politikusok egyre komolyabb veszélynek tartják az antiszemita, szélsőjobboldali erőket. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

160 író állt ki Vidnyánszkyék ellen: “A leghatározottabban tiltakozunk a Színház- és Filmművészeti Egyetem aljas és sunyi legázolása ellen” 

Többek között Nádas Péter, Dragomán György, Erdős Virág, Tompa Andrea és Závada Pál, összesen 166 író tiltakozik a Színház- és Filmművészeti Egyetem átszervezése ellen Parti Nagy Lajos kezdeményezése nyomán. Bővebben.

Történelminek ígérkező per kezdődik Párizsban szerdán

A párizsi esküdtszéken a 2015 januárjában elkövetett, tizenhét halálos áldozatot követelő párizsi támadások, vagyis a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztősége elleni akcióról szóló per indul meg. Noha Franciaorszgában tilos a bírósági eljárásokat filmre venni, a terrorellenes ügyészség kérésére a tárgyalásokat mégis rögzíteni fogják. Minderről bővebben itt írnak.

A turizmusra épülő szakmák kétségbeesve fogadták a határzárat: az összes budapesti szálloda bezárhat

Fotó: Avalon/Universal Images Group via Getty Images

Gulyás Gergely pénteken jelentette be, hogy szeptember elsejétől kevés kivétellel lezárják a magyar határt a külföldiek előtt. A turizmusban dolgozókat váratlanul érte ez a szigor, és míg korábban arra számítottak, hogy az állapotok 2-3 hónap múlva rendeződnek, mostanra teljesen kilátástalannak vélik a helyzetet. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint 1-2 fővárosi szállodát kivéve mindenki bezárhat. Stratégiájuk már nincs, csak a szabályok enyhülésében reménykednek. Ebben a cikkben  utazási irodák, szállodák és éttermek képviselői nyilatkoznak arról, mihez kezdenek most.

Lassan egy hónapja hiába keresik Róbertet, a győri kamasz fiút

Udvardi Krisztofer Róbert augusztus 5-én tűnt el. A rendőrség fényképes felhívását, amelyben a lakosság segítségit kérik a fiatal megtalálása érdekében, ide kattintva nézheted meg.

Napról napra egyre több lesz a napsütés

Az elmúlt napok őszies időjárását okozó ciklon elvonult, fokozatos melegedés várható, igazi kirándulóidő érkezik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

WHO: Valószínű, hogy Európa a járvány végső fázisához...

képcím

Koronavírus itthon: 39 928 új fertőzöttet igazoltak a hétvégén

képcím

Kiderült, mi okozhatta a tüzet a Szent Imrében: egy beteg miatt...