Fordulat a meggyilkolt borász ügyében: helyszínen talált fegyvert vizsgálnak

Startlap - Startlap
A helyszínen találták a pisztolyt, a rendőrség pedig legfoglalta.

Egyelőre nincs gazdája annak a fegyvernek, amelyet a badacsonyi gyilkosság helyszínén találtak – írja a Blikk. A tragédia során két férfi, S. Norbert és V. János verte halálra egy parkolóban a balatonfüredi borászt, H. Csabát.

A lap az egyik támadó ügyvédjétől, dr. Bálint Rolandtól úgy értesült, hogy a rendőrök lefoglaltak egy fegyvert a helyszínen, amely jelenleg szakértői vizsgálat alatt van.

„Védencemtől úgy tudom, van fegyvertartási engedélye, korábban fegyveres biztonsági őrként is dolgozott – mondta az ügyvéd. – Nekem azt mondta, nem tudja, kié lehet a helyszínen talált fegyver. A szakértők elsősorban azt vizsgálják meg, történt-e bármilyen átalakítás a pisztolyon. Arról, hogy használták-e, nincs tudomásom.”

A pisztolyról eddig csak azok a biztonsági őrök vallottak, akik a tragikus eset után elfogták és a helyszínen tartották a két férfit, amíg a rendőrök meg nem érkeztek. Ők azt állítják, a fegyvert használni is akarta az egyik férfi ellenük.

„A gyanúsítottaknál lőfegyvert nem találtak az intézkedés során. Egy gázriasztó fegyver volt egyikőjüknél, amelynek viselésére érvényes engedéllyel rendelkezett” – mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Információk szerint a fegyver S. Norbert autójából került elő, aki nem sokkal a gyilkosság előtt vásárolta azt, de még nem volt a nevére írva.

H. Csabát szeptember 22-én temették el Balatonfüreden.

Ez is érdekelhet

képcím

Szívszorító tragédiák: lánya temetése napján halt meg az...

képcím

Képeken a hét legfontosabb hírei

képcím

Alec Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés a vád