Kiderült: vendégmunkások ölték meg a badacsonyi borászt

Startlap - Startlap
Az álhírek ellenére nem alvilági leszámolás történt.

Csopakon és Alsóörsön vendégmunkásként dolgozott az a két férfi, aki Badacsony központjában agyonvert egy füredi borászt. A gyilkossággal kapcsolatban sok álhír és összeesküvés-elmélet terjeng, és az eset kiélezte a feszültséget azok között a vendéglátósok között, akik gyökeresen más üzleti szemlélettel tekintenek a Balaton környékére – írja az Index.

A gyilkosság helyszínén az áldozat fényképe és járdára tett mécsesek emlékeztetik az arra járókat a hétvégén történt tragédiára.

Ütötték, rúgták az áldozatot

Az eset szombat hajnalban, a szüreti mulatság alatt történt, amikor két férfi a behajtani tilos tábla ellenére be akart hajtani egy parkolóba a badacsonyi Rablósornál, ahol egy társaság csoportosult. A társaság egyik tagja, Csaba, a fiatal füredi borász ezt szóvá tette, reakcióként a két férfi kiszállt az autóból és nekiesett. A szemtanúk elmondása szerint ütötték, rúgták az áldozatot, aki a helyszínen életét vesztette. A két férfi ezután megpróbált elmenekülni, de a közelben lévő biztonsági őrök megakadályozták – paprikaspray-vel fújták le a sofőrt, aki emiatt az árokba hajtott. Ezután a helyszínre érkező rendőrök fogták el őket.

Az áldozatot a Balaton északi felén szinte mindegyik borász ismerte, barátságos, jó kedélyű emberként jellemezték őt. A környékbeli borászok a tragédia után szolidaritást vállaltak azokkal, akiknek Csaba dolgozott, így most sokan ingyen segítenek a szüretelésnél.

Egy szemtanú szerint lőfegyverük is volt

A két támadóról kiderült, hogy vendégmunkásként dolgozott Csopakon és Alsóörsön, az autó, amellyel közlekedtek, pedig nem is a főnöküké volt. Bár hírek terjengnek arról, hogy a borász gyilkosai alvilági körökben mozogtak és szándékosan küldték őket megtámadására, erről biztos információja senkinek nincs.

Egyes feltevések az autóban baseballütő és lőfegyver is volt. Ennek ellentmond, hogy a rendőrség kizárólag halált okozó testi sértéssel gyanúsította meg őket – ha fegyvert is használtak volna, lőfegyverrel való visszaélés miatt is felelniük kellene. Egy Géza nevű őr a Tényeknek beszélt arról, hogy fegyver volt a támadóknál.

„Láttam, hogy elővesz egy fegyvert az autó kesztyűtartójából, és megpróbálja felhúzni, de szerencsére hátraakadt a szán, nem értett a fegyverhez sem, és nem tudott elsülni. Lőni akart. Pont abban a pillanatban be­dugtam egy flakon gázspray-t, és telefújtam az autót. Akkor már mind­ketten az autóban voltak, és megpróbáltak nagy gázzal elmenni” – mondta az őr.

A rendőrök az autót és a benne lévő tárgyakat nem foglalták le, arról pedig nem tudni semmit, hogy a támadók ittasak voltak-e. A környéken a közeljövőben a rendőrkapitányság beavatkozásával megvizsgálják annak lehetőségét, hogyan lehet állandó rendőri felügyelettel javítani a helyzetet – ennek előkészítésére a polgármestert kérték fel.

Vasárnap délben a rendőrség közleményt adott ki, melyben azt írják, hogy egy 29 és egy 34 éves szabolcsi férfit gyanúsítanak halált okozó testi sértéssel, előzetes letartóztatásukat pedig hétfőn elrendeli a bíróság.

Ez is érdekelhet

képcím

Lesújtó üzenetet küldött Moszkva Európának a...

képcím

Az agrárminiszter ígéri, nem lesz erdőirtás

képcím

Itt van a legjobb balatoni strandok listája