Kiderült: vendégmunkások ölték meg a badacsonyi borászt

Az álhírek ellenére nem alvilági leszámolás történt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-12 12:58

MTI Fotó: Mónus Márton

Csopakon és Alsóörsön vendégmunkásként dolgozott az a két férfi, aki Badacsony központjában agyonvert egy füredi borászt. A gyilkossággal kapcsolatban sok álhír és összeesküvés-elmélet terjeng, és az eset kiélezte a feszültséget azok között a vendéglátósok között, akik gyökeresen más üzleti szemlélettel tekintenek a Balaton környékére – írja az Index.

A gyilkosság helyszínén az áldozat fényképe és járdára tett mécsesek emlékeztetik az arra járókat a hétvégén történt tragédiára.

Ütötték, rúgták az áldozatot

Az eset szombat hajnalban, a szüreti mulatság alatt történt, amikor két férfi a behajtani tilos tábla ellenére be akart hajtani egy parkolóba a badacsonyi Rablósornál, ahol egy társaság csoportosult. A társaság egyik tagja, Csaba, a fiatal füredi borász ezt szóvá tette, reakcióként a két férfi kiszállt az autóból és nekiesett. A szemtanúk elmondása szerint ütötték, rúgták az áldozatot, aki a helyszínen életét vesztette. A két férfi ezután megpróbált elmenekülni, de a közelben lévő biztonsági őrök megakadályozták – paprikaspray-vel fújták le a sofőrt, aki emiatt az árokba hajtott. Ezután a helyszínre érkező rendőrök fogták el őket.

Az áldozatot a Balaton északi felén szinte mindegyik borász ismerte, barátságos, jó kedélyű emberként jellemezték őt. A környékbeli borászok a tragédia után szolidaritást vállaltak azokkal, akiknek Csaba dolgozott, így most sokan ingyen segítenek a szüretelésnél.

Egy szemtanú szerint lőfegyverük is volt

A két támadóról kiderült, hogy vendégmunkásként dolgozott Csopakon és Alsóörsön, az autó, amellyel közlekedtek, pedig nem is a főnöküké volt. Bár hírek terjengnek arról, hogy a borász gyilkosai alvilági körökben mozogtak és szándékosan küldték őket megtámadására, erről biztos információja senkinek nincs.

Egyes feltevések az autóban baseballütő és lőfegyver is volt. Ennek ellentmond, hogy a rendőrség kizárólag halált okozó testi sértéssel gyanúsította meg őket – ha fegyvert is használtak volna, lőfegyverrel való visszaélés miatt is felelniük kellene. Egy Géza nevű őr a Tényeknek beszélt arról, hogy fegyver volt a támadóknál.

„Láttam, hogy elővesz egy fegyvert az autó kesztyűtartójából, és megpróbálja felhúzni, de szerencsére hátraakadt a szán, nem értett a fegyverhez sem, és nem tudott elsülni. Lőni akart. Pont abban a pillanatban be­dugtam egy flakon gázspray-t, és telefújtam az autót. Akkor már mind­ketten az autóban voltak, és megpróbáltak nagy gázzal elmenni” – mondta az őr.

A rendőrök az autót és a benne lévő tárgyakat nem foglalták le, arról pedig nem tudni semmit, hogy a támadók ittasak voltak-e. A környéken a közeljövőben a rendőrkapitányság beavatkozásával megvizsgálják annak lehetőségét, hogyan lehet állandó rendőri felügyelettel javítani a helyzetet – ennek előkészítésére a polgármestert kérték fel.

Vasárnap délben a rendőrség közleményt adott ki, melyben azt írják, hogy egy 29 és egy 34 éves szabolcsi férfit gyanúsítanak halált okozó testi sértéssel, előzetes letartóztatásukat pedig hétfőn elrendeli a bíróság.

Mai nap hírei

Mit fedezel fel elsőre a képen? Sok mindent elárul rólad

unilife.hu6 órája

Gripenek búcsúztatták ma Budapest felett a vadászpilótát

168ora.hu12 órája

Felcsaptak a lángok Budapesten

metropol.hu12 órája

Méltatlan helyzetbe kerültek a Joe Bident védő katonák

demokrata.hu13 órája

Föld alatt futhat Budapest új körútja

autonavigator.hu14 órája

Óriási Covid karanténtábort épít Kína, de ha már nincs náluk veszély, minek kell?

bitcoinbazis.hu16 órája

És te? Beoltatod magad? – Kérdések és válaszok a vakcináról és az „oltakozásról”

wmn.hu18 órája

Elon Musk zseniális válasza a fejlesztőnek, aki 22 héten át bombázta ugyanazzal az üzenettel

igenyesferfi.hu19 órája