Dulakodás közben meghalt egy ember Badacsonyban

Startlap - Startlap
A szombati esetről több részlet is kiderült.

Az MTI szombaton csak két mondatban számolt be egy badacsonyi verekedésről, amelynek tragikus vége lett: egy férfi az életét veszítette a konfliktus során. Az Index.hu ma azonban részletesebben is beszámolt az esetről, amelyből kiderült, hogy egy fiatal borászt vertek halálra egy parkolóban barátnője szeme láttára. 

A szombatra virradó hajnalban egy társaság beszélgetett egy parkolóban, amikor egy autó hajtott be közéjük a behajtani tilos tábla ellenére, s oda akart állni, ahol a társaság állt. Ebből a helyzetből született az a konfliktus, ami drámaian zárult: az autóban ülő két nagydarab férfi kiszállt, majd a társaság egyik tagját nagyon durván ütni kezdték. A szemtanúk elmondása szerint akkor is rugdosták, amikor már a földön volt.

A tettesek megpróbáltak elhajtani, de a közelben lévő biztonságiak odaértek, és paprikaspray-vel lefújták őket, aminek következtében árokba hajtottak gépkocsijukkal. A baleset után a helyiek feltartóztatták őket a rendőrök kiérkezéséig. 

A helyszínen közben többen próbálták újraéleszteni a földön fekvő áldozatot, de a járókelőknek és a rendkívül lassan kiérkező mentősöknek sem sikerült életben tartani a fiatalembert. 

Az eset kapcsán több probléma is felszínre került, a helyiek elmondása alapján ugyanis eléggé megnőtt a hasonló konfliktusok száma a környéken. 

Amire egész nyáron számítani lehetett, az most bekövetkezett, hiába próbáltam hetek óta felhívni sokak figyelmét a tarthatatlan állapotokra! Bízom benne, hogy az érintettek (rendőrség, önkormányzat, vállalkozók stb.) magukba néznek, és nem marad következmények nélkül ez a tragédia! Döbbenet és tehetetlenség amit érzek, ha már más nem érzi a felelősséget, én mélységesen szégyellem magam a település és az önkormányzat nevében is, hogy ez megtörténhetett! Őszinte részvétem minden hozzátartozónak!

-írta Facebok oldalán Laposa Bence, borász, ami arrul árulkodik, hogy korábban sem volt minden rendben a badacsonyi térségben. 

Laposa az Index.hu-nak elmondta: a településnek ezen a részén a szórakozóhelyi kínálat egy része sajnos sokszor olyan közönséget vonz, akik között és akik miatt az utóbbi időben egyre több balhé, verekedés van. Mindehhez hozzátette, hogy szerinte a rendőrségi jelenlét egyáltalán nem elegendő, sokszor a biztonsági szolgálatok emberei állítanak le ilyen helyzeteket, miközben ez sok helyen nem is az ő feladatuk lenne. Így legtöbbször a rendőrök már csak akkor érnek oda, amikor vége egy-egy ilyen balhénak.

A fiatal borász emlékére megemlékezést szerveznek vasárnap este hatra. Többen jelezték, hogy a megemlékezés egyben tiltakozás is, nem szeretnék, hogy ez a züllés folytatódjon, szeretnék, ha megfordítanák az ehhez a tragédiához vezető folyamatokat.

Ez is érdekelhet

képcím

Nézegesd térképen a magyar politikusok balatoni birtokait!

képcím

A horvát külügy bekérette a magyar nagykövetet Orbán pénteki...

képcím

"Nem azt állítom, hogy nem hiszek az oltásban, ennél sokkal...