Gyertyagyújtással emlékeztek a Badacsonyban halálra vert borászra

Startlap - Startlap
Egy behajtani tilos tábla miatt szóváltás alakult ki két társaság között, ezután Havasi Csabát halálra rugdosta két férfi.

Megemlékezést tartottak vasárnap Badacsonyban a szombatra virradó éjjel halálra vert Havasi Csabáért barátai, ismerősei, és a történtek miatt megrendült, felháborodott emberek – közölte a hirbalaton.hu.

A balatonfüredi borászatban dolgozó Havasi Csaba két társaság tagjai közötti szóváltás utáni dulakodásban vesztette életét szeptember 8-án.

A Tényeknek egy szemtanú azt mondta, az áldozatot még akkor is rugdosták, amikor már a földön feküdt. Barátnője végignézte a halálát. 

A járókelők próbálták újraéleszteni, sikertelenül.  A támadók el akartak hajtani, de a biztonsági őrök megakadályozták.

A rendőrök két embert állítottak elő: a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakos személygépkocsival menekülni próbált a helyszínről, azonban árokba hajtottak. A rendőrök elfogták, majd előállították és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták őket ki.

Forrás: Police.hu

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 29 éves, illetve a 34 éves férfiak ellen. 

Egy behajtani tilos tábla miatt indult a szóváltás

Egy, a hirbalaton.hu-nak név nélkül nyilatkozó helyi lakos azt mondta, a szóváltás egy büfében kezdődött, ami aztán kint folytatódott egy behajtani tilos tábla miatt. 

MTI Fotó: Mónus Márton

Laposa Bence badacsonyi borász, a Balatoni Kör elnöke, a badacsonyi képviselőtestület tagja ezt írta a közösségi oldalára:

Amire egész nyáron számítani lehetett, az most bekövetkezett, hiába próbáltam hetek óta felhívni sokak figyelmét a tarthatatlan állapotokra! Bízom benne, hogy az érintettek (rendőrség, önkormányzat, vállalkozók stb.) magukba néznek és nem marad következmények nélkül ez a tragédia! Döbbenet és tehetetlenség amit érzek, ha már más nem érzi a felelősséget, én mélységesen szégyellem magam a település és az önkormányzat nevében is, hogy ez megtörténhetett! Őszinte részvétem minden hozzátartozónak!

 

Ez is érdekelhet

képcím

Itt van Gyurcsány válasza, vitázna-e Orbánnal

képcím

Náci időket idéző plakátot ragasztottak több könyvesboltra

képcím

Szijjártó felesége komoly összeget keresett vadonatúj cégével