Gyertyagyújtással emlékeztek a Badacsonyban halálra vert borászra

Startlap - Startlap
Egy behajtani tilos tábla miatt szóváltás alakult ki két társaság között, ezután Havasi Csabát halálra rugdosta két férfi.

Megemlékezést tartottak vasárnap Badacsonyban a szombatra virradó éjjel halálra vert Havasi Csabáért barátai, ismerősei, és a történtek miatt megrendült, felháborodott emberek – közölte a hirbalaton.hu.

A balatonfüredi borászatban dolgozó Havasi Csaba két társaság tagjai közötti szóváltás utáni dulakodásban vesztette életét szeptember 8-án.

A Tényeknek egy szemtanú azt mondta, az áldozatot még akkor is rugdosták, amikor már a földön feküdt. Barátnője végignézte a halálát. 

A járókelők próbálták újraéleszteni, sikertelenül.  A támadók el akartak hajtani, de a biztonsági őrök megakadályozták.

A rendőrök két embert állítottak elő: a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakos személygépkocsival menekülni próbált a helyszínről, azonban árokba hajtottak. A rendőrök elfogták, majd előállították és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták őket ki.

Forrás: Police.hu

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 29 éves, illetve a 34 éves férfiak ellen. 

Egy behajtani tilos tábla miatt indult a szóváltás

Egy, a hirbalaton.hu-nak név nélkül nyilatkozó helyi lakos azt mondta, a szóváltás egy büfében kezdődött, ami aztán kint folytatódott egy behajtani tilos tábla miatt. 

MTI Fotó: Mónus Márton

Laposa Bence badacsonyi borász, a Balatoni Kör elnöke, a badacsonyi képviselőtestület tagja ezt írta a közösségi oldalára:

Amire egész nyáron számítani lehetett, az most bekövetkezett, hiába próbáltam hetek óta felhívni sokak figyelmét a tarthatatlan állapotokra! Bízom benne, hogy az érintettek (rendőrség, önkormányzat, vállalkozók stb.) magukba néznek és nem marad következmények nélkül ez a tragédia! Döbbenet és tehetetlenség amit érzek, ha már más nem érzi a felelősséget, én mélységesen szégyellem magam a település és az önkormányzat nevében is, hogy ez megtörténhetett! Őszinte részvétem minden hozzátartozónak!

 

Ez is érdekelhet

képcím

Náci időket idéző plakátot ragasztottak több könyvesboltra

képcím

Szijjártó felesége komoly összeget keresett vadonatúj cégével

képcím

Honnan került elő a koronavírus? Feltárták az evolúciós...