Gyertyagyújtással emlékeztek a Badacsonyban halálra vert borászra

Egy behajtani tilos tábla miatt szóváltás alakult ki két társaság között, ezután Havasi Csabát halálra rugdosta két férfi.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-10 11:27

Az elhunyt borászra emlékeznek Badacsonyban, a badacsonyi Egry József Emlékmúzeumnál szeptember 9-én. MTI Fotó: Mónus Márton

Megemlékezést tartottak vasárnap Badacsonyban a szombatra virradó éjjel halálra vert Havasi Csabáért barátai, ismerősei, és a történtek miatt megrendült, felháborodott emberek – közölte a hirbalaton.hu.

A balatonfüredi borászatban dolgozó Havasi Csaba két társaság tagjai közötti szóváltás utáni dulakodásban vesztette életét szeptember 8-án.

A Tényeknek egy szemtanú azt mondta, az áldozatot még akkor is rugdosták, amikor már a földön feküdt. Barátnője végignézte a halálát. 

A járókelők próbálták újraéleszteni, sikertelenül.  A támadók el akartak hajtani, de a biztonsági őrök megakadályozták.

A rendőrök két embert állítottak elő: a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakos személygépkocsival menekülni próbált a helyszínről, azonban árokba hajtottak. A rendőrök elfogták, majd előállították és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták őket ki.

Forrás: Police.hu

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 29 éves, illetve a 34 éves férfiak ellen. 

Egy behajtani tilos tábla miatt indult a szóváltás

Egy, a hirbalaton.hu-nak név nélkül nyilatkozó helyi lakos azt mondta, a szóváltás egy büfében kezdődött, ami aztán kint folytatódott egy behajtani tilos tábla miatt. 

MTI Fotó: Mónus Márton

Laposa Bence badacsonyi borász, a Balatoni Kör elnöke, a badacsonyi képviselőtestület tagja ezt írta a közösségi oldalára:

Amire egész nyáron számítani lehetett, az most bekövetkezett, hiába próbáltam hetek óta felhívni sokak figyelmét a tarthatatlan állapotokra! Bízom benne, hogy az érintettek (rendőrség, önkormányzat, vállalkozók stb.) magukba néznek és nem marad következmények nélkül ez a tragédia! Döbbenet és tehetetlenség amit érzek, ha már más nem érzi a felelősséget, én mélységesen szégyellem magam a település és az önkormányzat nevében is, hogy ez megtörténhetett! Őszinte részvétem minden hozzátartozónak!

 

Címkék:

Badacsony bűnügy

Mai nap hírei

Rendkívüli bejelentést tett Szijjártó Péter a vakcinákról

demokrata.hu2 órája

Christoph Európa felé tart

koponyeg.hu3 órája

Hajnalban kezdte meg a napot Orbán Viktor

metropol.hu4 órája

Fúziós prosztatabiopszia mentheti meg a férfiak életét

szimpatika.hu6 órája

Annak köszönheted, hogy életben vagy, hogy még nem találkoztál ezzel a tízéves kisfiúval

unilife.hu16 órája

Melania Trump ruhájával üzent az egész világnak

joy.hu17 órája

Plasztikkártyát kap, akit már beoltottak, akár este 8 után is kimehet vele

life.hu17 órája

Sír és nevet a növényvédelem, februárra visszajön a tél

agraragazat.hu19 órája