Ezúttal Mályi mellett garázdálkodik egy medve - videó

Startlap - Startlap
A borsodi település környékén, egy szántóföldön figyeltek fel a mackóra.

Újabb medve bukkant fel hazánkban, ezúttal a Miskolctól alig 3 kilométerre fekvő Mályi közelében észlelték a nagyvadat. A maciról videó is készült, amit a község közzétett a Facebook oldalán.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Nyékládháza és Kistokaj között, a 17km előtt kb 150m-re ismételten észlelték egy medve jelenlétét. Kérjük a lakosság fokozott figyelmét. Amennyiben valaki észleli az állatot ne közelítse még, azonnal hívja a 112 és segélyhívót. A Nemzeti Park munkatársait értesítettük

– hívta fel a figyelmet a település.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Nyékládháza és Kistokaj között, a 17km előtt kb 150m-re ismételten észlelték egy medve jelenlétét. Kérjük a lakosság fokozott figyelmét. Amennyiben valaki észleli az állatot ne közelítse még, azonnal hívja a 112 és segélyhívót. A Nemzeti Park munkatársait értesítettük.

Közzétette: Mályi Község – 2018. július 8., vasárnap

Azt nem tudni, hogy új jövevényről van-e szó, vagy egy korábban már megfigyelt állat bukkant fel újra. Miskolcon egy hónappal ezelőtt már videóra vettek egy medvét.

Úgy tűnik, hazatértek a barnamedvék Magyarországra. A Bükki Nemzeti Parki Igazgatóság zoológiai szakreferense, Gombkötő Péter az utóbbi időben észlelt medvék kapcsán elmondta: nagy esély van arra, hogy ezek a macik jó ideig nem is hagyják el hazánkat.

Ez is érdekelhet

képcím

Ennyi pluszpénz érkezik a nyugdíjasok számlájára

képcím

Vármegyéket és főispánokat vezetne be Magyarországon Varga...

képcím

Az osztrák külügy reagált az Orbán szívrohamát kívánó...