Hazatértek a barnamedvék Magyarországra

Startlap - Startlap
A Bükki Nemzeti Park arra kér mindenkit, hogy hagyják békében élni az állatokat.

Legalább három barnamedvéről tudnak a Bükki Nemzeti Park munkatársai, amelyek visszatértek Magyarországra.

Az utóbbi időben megjelent néhány medve magyar települések közelében, és ahogy Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Parki Igazgatóság zoológiai szakreferense elmondta a Magyar Időknek, nagy esély van arra, hogy ezek a medvék jó ideig nem is hagyják el hazánkat.

A szakember szerint nem az a gond, hogy a medvék keresnék az ember társaságát, hanem éppen ellenkezőleg. Mióta a közösségi média is felkapta a hírt, hogy hazánkban több medvét is jelentettek egyes helyeken, az érdeklődők gyakran előbb érnek a helyszínre, mint a szakemberek.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága kéri, hagyjuk békén a medvéket, elvégre az elmúlt napokban olyan felvételek kerültek elő a közösségi médiában, amelyeken emberek kergetik a medvét. Ezzel nemcsak az a gond, hogy megzavarjuk az állatokat, hanem olyan képet közvetít, amely nem tükrözi a valódi természetüket.

Az igazgatóság kitért arra, ha találkozunk a medvékkel, ne közelítsük meg és ne üldözzük, mert az nagyon veszélyes. Arra kérik a lakosságot, hogy aki medvét lát, értesítse a nemzeti parkot, vagy a 112-es hívószámon a rendőrséget.

Ez is érdekelhet

képcím

Valaki lelőtt egy farkast a Bükki Nemzeti Parkban

képcím

Farkasfalkát kaptak lencsevégre a Bükkben

képcím

A sándorfalviaknak hosszútávú terveik vannak az ott elfogott...