Vármegyéket és főispánokat vezetne be Magyarországon Varga Mihály és Kocsis Máté

Startlap - Startlap
Két törvényjavaslatot nyújtottak be kedden a megyék, illetve a kormánybiztosok átnevezéséről. Délelőtti hírösszefoglaló.

Vármegyéket és főispánokat vezetne be Magyarországon Varga Mihály és Kocsis Máté

Varga Mihály pénzügyminiszter egy kedd délután benyújtott, költségvetési salátatörvény 132 oldalának egyikén rejtette el javaslatát a főispánokról, Kocsis Máté frakcióvezető ugyanezen a napon az önkormányzati és az európai parlamenti választások összevonásával együtt szorgalmazta a vármegyék visszahozatalát. További információkért erre a két linkre kell kattintani.

Kocsis Máté: Bevezetjük Magyarországon az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszerét

Sok bírálat éri hosszú évek-évtizedek óta a magyar vagyonnyilatkozati rendszert, ezért – függetlenül attól, hogy ezek megalapozottak-e vagy sem – érdemes változtatni – közölte Kocsis. Részletek.

Navracsics Tibor: Nagyon sok minden megváltozott a magyar politikában, egy kicsit új fiúnak is érzem magam

A területfejlesztésért és az uniós források felhasználásért felelős miniszter szerint még idén sikerült elfogadtatni a nemzeti tervet, amely lehetővé teszi az újjáépítési alaphoz való hozzáférést. Navracsics Tibor a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben a kiemelt uniós ügyeken túl arról is nyilatkozott, milyen érzés újra miniszteri székben ülni. A beszélgetésbe itt olvashatsz bele.

Direkt36: Talajsüllyedés miatt csúszhat a Paks II. beruházása

MTI/Kiss Dániel

Az oknyomozó portál legújabb cikkében arról írnak: már az atomerőmű engedélyeztetésének legfontosabb kérdésévé vált, hogy vajon felépülhet-e egy, a földtani kutatások szerint aktív törésvonal fölött. Bővebben.

Észtország bekérette az orosz nagykövetet

Észtország tiltakozott Moszkvánál a légtere megsértése miatt; az olasz kormányfő az oroszországi gázimport esetében árplafont szeretne; Volodimir Zelenszkij Orbán Viktoron kívül más politikai vezetőket is felhívott kedden; a Fehér Ház reagált a hírre, hogy az orosz erők által elfogott amerikai férfit Moszkva szerint halálbüntetéssel sújthatják. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Drágul az iskolakezdés: még a gyerekbútorok ára is elszállt

Jóval többe kerülnek idén az íróasztalok és a székek is, mint egy évvel ezelőtt, és nem ez az egyetlen tétel, amely megnyomja az iskolakezdésre szánt összeget. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Milák Kristóf megdöntötte saját világrekordját

Kedd este Milák Kristóf 200 méter pillangón megvédte világbajnoki címét és megdöntötte saját világcsúcsát. Milák Kristóf parádés teljesítményét ide kattintva nézheted vissza.

Medvét láttak Becskénél

Kedd reggel, a település mellett található buddhista létesítmény környékén szúrták ki az állatot. Részletek.

Koronavírus: 32 beteg hunyt el a múlt héten

Leonardo Fernandez Viloria/Getty Images

Megérkeztek az előző hét összesített járványügyi statisztikái, benne az elhalálozások, fertőzöttek, gyógyultak és oltottak számának alakulásáról. Az adatokat erre a linkre kattintva találod.

Komoly esőzést hozhat a front

Újabb hidegfront érkezik, amelynek hatására szerda estétől főként az ország délnyugati részén számíthatunk felhőszakadásra, zivatarra. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi)

Ez is érdekelhet

képcím

Lázár hadat üzent a külföldi építőipari cégeknek

képcím

Lázár kirúgta a GYSEV osztrák vezérigazgató-helyettesét

képcím

Putyin utasítást adott hiperszonikus fegyverekkel felszerelt harci...