Ennyi pluszpénz érkezik a nyugdíjasok számlájára

Startlap - Startlap
Négy hónappal korábban, a júliusi juttatással együtt folyósítják az újabb kiegészítő emelést, visszamenőlegesen, összesen nyolc havi nyugdíjra. Esti hírösszefoglaló.

Pluszpénz érkezik a nyugdíjasok számlájára

Összesen 183 milliárd forintot utal el a kormány az időseknek júliusban, amely a rendkívüli infláció miatti kiegészítő nyugdíjemelés összege. Mindez a nyugdíjtörvénnyel előírtakkal ellentétben négy hónappal korábban történik, amelyet a háborúval és az energiaválsággal indokol a Pénzügyminisztérium. Bővebben.

“Tök meleg van” – szóviccel hűsíti a kedélyeket Orbán Viktor a kánikulában

A kormányfő legfrissebb fényképe “egyenesen a felcsúti veteményesből” érkezett. A hőségriadó közepette Orbán erős szóvicces zárja a hétvégét. Íme a fotó.

Alacsony fizetéssel keresnek a határra “fegyveres biztonsági őröket”

Nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor bejelentette, a határvédelem megerősítését tervezi, álláshirdetés jelent meg, amelyben határmenti megyék kapitányságára keresnek embert. A leírásban határvadászokról nincs szó, ugyanakkor elég csekély bérezést kínálnak. Részletek.

Elvitték a főnyereményt a hatos lottón

Vasárnap valaki közel 1,9 milliárd forinttal lett gazdagabb a Szerencsejáték Zrt.-nek köszönhetően. A nyertes számok listáját és a nyeremény pontos összegét erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Medve sétált az úton Pest megyében

Leon Neal/Getty Images

A település Facebook-csoportjában először azt hitték, csak egy viccről van szó, de már hivatalos bejelentés is történt a veszélyes találkozásról. Az önkormányzat közleményében megjegyzi, a hírre egyelőre bizonyíték nincs, azonban óvatosságra intenek. Mi történt? Innen kiderül.

Halálos baleset történt az M7-esen Balaton felé

Az eset a délelőtti órákban történt, az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A baleset következtében több helyen óriási torlódás alakult ki. További információkért katt ide.

Fokozódhat a káosz a reptereken a Ryanair és az Easyjet sztrájkja miatt

A két légitársaság spanyolországi személyzete teszi le a munkát, de a skandináv SAS légitársaságnál is gondok vannak. A londoni Heathrow reptéren már a teljes nyári menetrend felülvizsgálása zajlik, Ferihegy közleményt adott ki. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Évek óta épül a digitális vasfüggöny, ami a háború kezdetével Oroszországra leereszkedett

Az ellenzéki híroldalak többségéhez és a nagy közösségi oldalakhoz is letiltották a hozzáférést, az internetezőket akár egy lájk miatt is büntetőjogi felelősség terhelheti, az orosz médiát felügyelő Roszkomnadzor pedig minden erővel védi a drákói szabályokat. Moszkva már a kilencvenes években elkezdte felépíteni a “digitális szuverenitás” úttörőjeként a totális cenzúra alapjait, majd később a terrorizmus, vagy éppen a gyermekpornográfia leple alatt gyakorlatilag korlátlan hozzáférést szereztek a felhasználók adataihoz. Bővebben.

A világ öt legélhetőbb városa közül három egy karnyújtásnyira van

Ismét elkészült a Globális Élhetőségi Index alapján a világ városainak rangsora, ahol a sorrend összeállításakor nem az a kérdés, hol érdemes eltölteni a nyári vakációt, hanem az, hogy melyek azok a települések, ahol hosszú távon igazán jó élni. Az első öt helyen álló nagyváros a közvetlen közelünkben, Európában található. Részletek.

A jövő hét végére már nem lesz ilyen irgalmatlanul meleg

Ramin Talaie/Getty Images

Szinte hihetetlennek tűnik, de valóban hűvös légtömeg érkezését jósolják a meteorológusok, amelynek köszönhetően pénteken már 30 fok alá süllyedhet a napi hőmérsékleti maximum. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Ákos Stiller/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán: Reszkethetnek az irodisták, a jogászok

képcím

Orbán megszólalt Magyarról, akit a baloldal belügyének tart

képcím

Orbán a gazdákkal kampányol: "Én volnék Magyarország első...