Élőben mutatja majd a hekker, hogyan törli Mark Zuckerberget a Facebookról

Startlap - Startlap
Ez igazán kínos.

A tajvani Csang Cse-jüan egy jószándékú hacker, azaz nem azért töri fel a különböző oldalakat, mert kárt akar okozni nekik, hanem, hogy ezzel felhívja a figyelmet a biztonsági résekre. Meg azért, mert unatkozik.

Azt ígéri, hogy vasárnap a Facebookot veszi célba és az oldal atyjának, Mark Zuckerbergnek a fiókját törölni fogja – mindezt pedig élőben közvetíti.

Nem a levegőbe beszél, feltört már ezt-azt, így szinte celeb kategóriába került hazájában. Egy busztársaság beperelte, mert feltörte az oldalukat és vett magának egy darab jegyet. De az Apple Pay-ben is talált egy „aprócska” hibát, így nagyjából tíz forintért 500 iPhone-t tudott volna venni. Azt mondja, a Teslánál is járt virtuálisan – és persze hívatlanul.

Egyébként nem is akart hekker lenni, de hát unatkozik, meg jól jönne a pénz is, mivel a Facebook is üzemeltet hibavadász programot, a hibákat feltáróknak fizetnek is. Hogy azért is fizetnek-e, hogy a biztonsági részt az egész világnak megmutassa? Ez vasárnap kiderül, amennyiben sikerül neki. Itt lehet majd élőben nézni magyar idő szerint 12 órától.

 

Forrás: Engadget

Ez is érdekelhet

képcím

Fegyveres NAV-ellenőrök vonultak ki Iványi Gáborékhoz

képcím

Ismét elérhető a Facebook és a tulajdonában lévő platformok

képcím

A hálapénz adásáért is börtön járhat