Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

Startlap - Startlap
A tankerület megüzente: minden óra mulasztásért 1,5 órányi bért kell levonni a pedagógusoktól, a szülőkkel pedig közölni kell, hogy a tanítás "zökkenőmentesen folyik". Délelőtti hírösszefoglaló.

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

A Külső-Pesti Tankerületi Központ értesítése értelmében míg a szülőket arról kell tájékoztatni, hogy a tanítás “zökkenőmentesen folyik”, az érintett tanárokat a normál bérükön felüli fizetéselvonással kell sújtani munkabeszüntetés esetén. A tankerület ezenkívül többeknek megtiltotta a részvételt. A PDSZ ügyvivője jogellenes akadályozásról és a szülők megtévesztéséről nyilatkozott. Bővebben.

Havi 75 ezer forintot is kaphat decembertől, aki fiatalon szül, ha elfogadják Orbán javaslatát

A kormányfő az Országgyűlés első őszi ülésnapján, Dúró Dóra felvetésére reagálva jelentette be, hogy még számolják az összeget, de a 25 és 30 közötti nőknek szja-mentességet vezetnének be gyermekszülés esetén. Arról, mit jelent ez pontosan, kinek, hogyan és mennyi kedvezmény járhat, erre a linkre kattintva olvashatsz.

Novembertől 180 nappal meghosszabbíthatják a vészhelyzetet, amennyiszer csak akarják

Kocsis Máté kedden nyújtotta be törvényjavaslatát, amely az orosz-ukrán háborúra hivatkozva teszi lehetővé a veszélyhelyzet folyamatos meghosszabbítását a kormány számára a háborús helyzet okán. Veszélyhelyzetben a kormány a rendes törvények felfüggesztésével, rendeleti úton irányíthatja az országot. Részletek.

Többen lesznek kénytelenek vagyonnyilatkozatot leadni novembertől

Thierry MonasseGetty Images

Varga Judit és Semjén Zsolt az Európai Uniónak tett magyar vállalásoknak megfelelően benyújtották az Országgyűlésnek a javaslatot a vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos törvények módosításáról, amelyek értelmében bővül a listája azoknak, akik kötelesek elszámolni anyagi helyzetükről, illetve egyéb szabályok is módosulnak. További információkért katt ide.

Osztálytársai bántották a gyürei kislányt, aki kiugrott a vonat elé

A 11 éves gyermeket nevelő nagyszülők állítják, unokájuk többször sírva ment haza az iskolából, ahol csúfolták és piszkálták. A nagyszülők azt mondják, a tanintézmény annyit közöltek velük, a baleset nem iskolaidőben történt, ezért nincs hozzá közük. Bővebben.

Volodimir Zelenszkij az orosz “népszavazásról”: Cselekedni fogunk, megvédjük népünket

Miután kiugróan magas arányban “szavazták meg” az oroszok által megszállt ukrán területeken az Oroszországhoz való csatlakozást, Volodimir Zelenszkij bejelentette, megvédik az érintett polgárokat; Antony Blinken amerikai külügyminiszter közölte, szabotázsra utaló nyomokat találtak az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 földgázvezetékeken; Olaszország frissen megválasztott szélsőjobboldali miniszterelnöke kitartást kívánt Zelenszkijnek. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Nincs ember Amerikában, aki annyira sok pénzt veszített egy év alatt, mint Mark Zuckerberg

Hosszú évek óta először nem látható a tíz leggazdagabb amerikai listáján a Facebook alapítója. Marck Zuckerberg tavaly szeptember óta ugyanis vagyona több mint felét elvesztette. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Koronavírus itthon: 11 ezer új fertőzött

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos kormányzati adatok a koronavírussal kapcsolatban az elmúlt egy hétről. Íme.

Florida felé tart a hurrikán, ami egész Kubát lekapcsolta az áramról

Yander ZamoraAnadolu Agency via Getty Images

Legalább két halálos áldozata van Kubában a hármas kategóriájú Ian hurrikánnak, amely 200 kilométer per órás széllel söpört végig a szigetországon, és komoly károkat okozott. Galéria.

Este érkezik az újabb felhőszakadás

Ciklon határozza meg hazánk időjárását szombat estig, amelynek hatására csak rövid időre, de esőzésekre számíthatunk. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor megmutatta a telefonkönyvét a TikTok-on

képcím

Orbán: Kérek mindenkit, szánjon pár percet a hazára

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...