Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

Startlap - Startlap
A tankerület megüzente: minden óra mulasztásért 1,5 órányi bért kell levonni a pedagógusoktól, a szülőkkel pedig közölni kell, hogy a tanítás "zökkenőmentesen folyik". Délelőtti hírösszefoglaló.

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

A Külső-Pesti Tankerületi Központ értesítése értelmében míg a szülőket arról kell tájékoztatni, hogy a tanítás “zökkenőmentesen folyik”, az érintett tanárokat a normál bérükön felüli fizetéselvonással kell sújtani munkabeszüntetés esetén. A tankerület ezenkívül többeknek megtiltotta a részvételt. A PDSZ ügyvivője jogellenes akadályozásról és a szülők megtévesztéséről nyilatkozott. Bővebben.

Havi 75 ezer forintot is kaphat decembertől, aki fiatalon szül, ha elfogadják Orbán javaslatát

A kormányfő az Országgyűlés első őszi ülésnapján, Dúró Dóra felvetésére reagálva jelentette be, hogy még számolják az összeget, de a 25 és 30 közötti nőknek szja-mentességet vezetnének be gyermekszülés esetén. Arról, mit jelent ez pontosan, kinek, hogyan és mennyi kedvezmény járhat, erre a linkre kattintva olvashatsz.

Novembertől 180 nappal meghosszabbíthatják a vészhelyzetet, amennyiszer csak akarják

Kocsis Máté kedden nyújtotta be törvényjavaslatát, amely az orosz-ukrán háborúra hivatkozva teszi lehetővé a veszélyhelyzet folyamatos meghosszabbítását a kormány számára a háborús helyzet okán. Veszélyhelyzetben a kormány a rendes törvények felfüggesztésével, rendeleti úton irányíthatja az országot. Részletek.

Többen lesznek kénytelenek vagyonnyilatkozatot leadni novembertől

Thierry Monasse/Getty Images

Varga Judit és Semjén Zsolt az Európai Uniónak tett magyar vállalásoknak megfelelően benyújtották az Országgyűlésnek a javaslatot a vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos törvények módosításáról, amelyek értelmében bővül a listája azoknak, akik kötelesek elszámolni anyagi helyzetükről, illetve egyéb szabályok is módosulnak. További információkért katt ide.

Osztálytársai bántották a gyürei kislányt, aki kiugrott a vonat elé

A 11 éves gyermeket nevelő nagyszülők állítják, unokájuk többször sírva ment haza az iskolából, ahol csúfolták és piszkálták. A nagyszülők azt mondják, a tanintézmény annyit közöltek velük, a baleset nem iskolaidőben történt, ezért nincs hozzá közük. Bővebben.

Volodimir Zelenszkij az orosz “népszavazásról”: Cselekedni fogunk, megvédjük népünket

Miután kiugróan magas arányban “szavazták meg” az oroszok által megszállt ukrán területeken az Oroszországhoz való csatlakozást, Volodimir Zelenszkij bejelentette, megvédik az érintett polgárokat; Antony Blinken amerikai külügyminiszter közölte, szabotázsra utaló nyomokat találtak az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 földgázvezetékeken; Olaszország frissen megválasztott szélsőjobboldali miniszterelnöke kitartást kívánt Zelenszkijnek. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Nincs ember Amerikában, aki annyira sok pénzt veszített egy év alatt, mint Mark Zuckerberg

Hosszú évek óta először nem látható a tíz leggazdagabb amerikai listáján a Facebook alapítója. Marck Zuckerberg tavaly szeptember óta ugyanis vagyona több mint felét elvesztette. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Koronavírus itthon: 11 ezer új fertőzött

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos kormányzati adatok a koronavírussal kapcsolatban az elmúlt egy hétről. Íme.

Florida felé tart a hurrikán, ami egész Kubát lekapcsolta az áramról

Yander Zamora/Anadolu Agency via Getty Images

Legalább két halálos áldozata van Kubában a hármas kategóriájú Ian hurrikánnak, amely 200 kilométer per órás széllel söpört végig a szigetországon, és komoly károkat okozott. Galéria.

Este érkezik az újabb felhőszakadás

Ciklon határozza meg hazánk időjárását szombat estig, amelynek hatására csak rövid időre, de esőzésekre számíthatunk. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán szerint nyugaton terjed a neomarxista ideológia

képcím

Zelenszkijjel közös fotót posztolt Novák Katalin

képcím

Orbán Viktor a szekrényében őrzi Dzsudzsák cipőjét