Egyetlen mozdulattal jól kiszúrt a kormány a MÁV utasaival

Startlap - Startlap
Egy rendelet nyomán szerdán elérkezett volna az a várva várt dicsőséges nap, amikortól kezdve végre nem bénázhatott volna büntetlenül a MÁV, csak éppen gyorsan átírták a dátumot. Esti hírösszefoglaló.

Egyetlen évszám utólagos cseréjével egy csomó jogot elvett a kormány a MÁV utasaitól

Egy 2009. december 1-jén elfogadott rendeletet értelmében igen izgalmas lehetőségeket kaptak volna a vasúton utazók, amennyiben a szolgáltatás nem megfelelő. Ennek szövegét módosították a minap egy évszám cseréjével, és ezzel saját magának roppant nagy szívességet tett a kormány, míg az utasokat több évre megfosztottak számos jogtól. Minderről bővebben itt írnak.

Kálmán Olga nem keres rosszul főtanácsadóként 

A riporter novemberben lett Gy. Németh Erzsébet kulturális főtanácsadója, a munkáltatója pedig maga közölte a Facebook-oldalán, hogy mennyit fognak kapni a munkatársai. Ha érdekel az összeg, akkor erre a linkre kattints.

Nem lesz egyszerű hétfő reggel bejutni a városba

Rendszeresen visszatérő hír, hogy váratlanul éri a közlekedőket a hirtelen beköszöntő tél. Ebben a cikkben bemutatják, hol milyen feltételekre számíthatnak az autósok az utakon a veszélyes időjárás-változás által érintett területeken.

Zente anyukája videón mutatta meg, hogyan motorozik a kisfia

“Ez még mindig nem olyan igazi motorozás” – írja az országos adakozással megsegített SMA-s kisfiú anyja a Facebookon, és azt is hozzáteszi: látszik, ahogy a fia “a kis kezével keresi a kereket, hiszen a kerekesszékhez és a kézi hajtáshoz van még szokva”. Ettől függetlenül egyértelmű, hogy máris milyen hatalmas fejlődésen ment keresztül Zente, mióta megkapta a 700 millió forintos kezelést. A felvételt itt nézheted meg

Durva balesetet okozott egy 15 éves részeg fiú Zalában

A kép illusztráció. (Fotó: John Cowpland/Getty Images)

Az eset vasárnap virradóra történt, és többen megsérültek. A baleset körülményeit ebből a cikkből ismerheted meg.

Egy 17 éves lányt keres a rendőrség

Ide kattints, ha szeretnéd látni Karolina személyleírását és fényképét, illetve megtudni, miként tűnt el.

Halálra korbácsoltak szülei egy 9 éves kisfiút, hogy kiűzzék belőle a bűnt

Az ördögűzés címén elkövetett könyörtelen oroszországi gyilkosságról erre a linkre kattintva olvashatsz részletes beszámolót.

Janisch Attila: Gothár ürügyén Orbán véres szájú cselédei már a Színművészeti Egyetemen tisztogatnának

Janisch Attila filmrendező sok éve maga is az egyetem oktatója, amely ellen a kormánypárt támadást indított Gothár Péter szexuális zaklatási ügyének kipattanása után. Arról, miként zajlik mindez, valamint mi a véleménye a helyzetről Janisch Attilának, itt olvashatsz.

Szilágyi Áron nyilatkozata miatt Fair Play-díjat kapott a magyar kardcsapat

A júniusi budapesti világbajnoki döntő során 45-44-re kikaptak a magyarok a dél-koreaiak ellen, de a bíráskodás vitatható volt, olyannyira, hogy a döntőt követően a bírói testület felmentette a további munkavégzés alól a zsűripárost. Szilágyi Áron azonban olyan sportszerűen nyilatkozott, hogy ezért díjat érdemelt a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) lausanne-i gáláján. A folytatásért ide kattints.

Leonardo DiCapriónak nyilvánosan tagadnia kellett, hogy ő gyújtotta fel a brazil esőerdőt

Fotó: Mike Windle/Getty Images

A címet elolvasva vélhetően az a kérdés merül fel, hogy mégis miért volt szüksége magyarázkodásra a hollywoodi színésznek: a választ a szélsőjobboldali brazil elnök, Jair Bolsonaro háza táján kell keresni, aki egy egészen elképesztő összeesküvés-elméletbe keverte bele Leondardo DiCapriótRészletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Lázár János lecserélte a MÁV és a Volán vezetőségét

képcím

Tragikus balesetben halt meg az ismert tiktoker

képcím

Az oroszok elvágták a lengyeleket a Barátság olajvezetéktől - a...