Kiemelt Hírek 2021. szeptember 22.

Egy jó hír, meg egy rossz hír: így kerülhető el a hosszú covid; soha nem látott szintet tör át az üzemanyagár

Startlap Kiemelt Hírek 2021. szeptember 22.
Kiderült, mire számíthatnak az oltottak a hosszú coviddal kapcsolatban. Pénteken folytatódik az áremelés a hazai benzinkutakon.

Getty Images

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

A koronavírus-fertőzés egyik szokatlan, de egyre gyakoribb következménye az úgynevezett hosszú covid, ami a fertőzés utáni, akár hónapokig tartó lábadozást, egészségügyi problémákat jelenti. Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet (NIH) blogján egy összefoglaló jelent meg arról, hogy a vakcinázottak mire számítsanak a hosszú coviddal kapcsolatban. Részletek.

Rossz hír

Szerdán jócskán, hét forinttal emelte a Mol a gázolaj (nagykereskedelmi) árát, miközben a benzin ára két forinttal csökkent. Pénteken újabb áremelés várható,  aminek eredményeként a gázolaj átlagára soha nem látott szintet tör át. A pontos számokért ide kattints.

Keresés az oldalon