Módosított benzinárstop: itt vannak az új szabályok, az új árak és egy meglepetés részletszabály

Startlap - Startlap
A Magyar Közlönyben megjelent rendelet egy újdonságot is tartogat. Délelőtti hírösszefoglaló.

Módosított benzinárstop: itt vannak az új szabályok és az új árak

A csütörtökön bejelentett változtatások máris megjelentek a Magyar Közlönyben, de a rendelet tartogat némi újdonságot is a kormányinfón elhangzottakhoz képest. A korlátozás ugyanis mégsem vonatkozik minden küldöldi autósra, akire viszont igen, azoknak a jelentősen magasabb kereskedelmi árakkal kell szembenézniük. Erre a linkre kattintva elolvashatod az új benzinárstop részletes szabályait, ebből a cikkből pedig kiderül, mennyibe fog kerülni az üzemanyag a nem magyar rendszámú autók tulajdonosainak.

Áremelést terveznek a gyógyszertárak

A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének elnöke szerint az áremelés a tűréshatáron belül van, a javaslatot pedig azzal indokolják, hogy a patikák 10 éve ugyanakkora kiskereskedelmi árrést számolhatnak fel a támogatott készítmények után. Mekkora drágulásra számíthatunk? Erről szól ez a cikk.

Harkivot ismét lövik az oroszok, egy öthónapos csecsemő is meghalt

Volodimir Zelenszkij az EU-n belüli megosztottságot kritizálta az Oroszországra kivetett szankciók ügyében; a Mariupol elestével az oroszok fő célpontjává Szeverodonyeckben a polgármester szerint legalább 1500 ember hunyt el; harkivi lakónegyedek kerültek intenzív bombázás alá; a brit védelmi minisztérium bizonyítékra mutatott rá az oroszok felszerelésének hiányosságairól. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

“Ezek után mindenki megértené, ha Parragh László úr sűrű bocsánatkérések közepette visszavonulna a közéletből”

MTI/Koszticsák Szilárd

A tűzoltók és a tanárok szakszervezeti vezetői is elítélik és értetlenül állnak az iparkamara elnökének csütörtöki nyilatkozata előtt. A tűzoltókat képviselő Salamon Lajos értelmetlen nyilatkozatok helyett intézkedéseket sürget, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke “Parragh úr nagy fokú tájékozatlanságáról” beszélt. Parragh László botrányt kavaró szavai és az érintettek reakciói itt olvashatók.

Elfogták a férfit, aki Molnár Beáta gyilkosa lehet

Molnár Beáta szombaton tűnt el, majd pár nappal később megtalálták holttestét. A kolozsvári nő megölésével gyanúsított Boné Ferenc az áldozat egyetemi tanára volt. Részletek.

Egy milliárdos miatt román színekben folytathatja Rapport Richárd, a világ ötödik legjobb sakkozója

A minden idők legmagasabb Élő-pontjával rendelkező 26 éves sakkozó a magyar médiának évek óta nem nyilatkozik, a hírt édesapja erősítette meg. Rapport Tamás alig néhány nappal ezelőtt beszélt arról, hogy világklasszis fia gyakorlatilag egy fillér támogatást nem kap. A Magyar Sakkszövetség nem hajlandó elárulni, mi a helyzet Rapport anyagi javadalmazásával, a szövetségi elnök külön kérésére ugyanakkor közölték, “számítanak” Rapport Richárdra. Bővebben.

“Belehalt a gyászba” a texasi iskolai lövöldözés során meggyilkolt tanárnő férje

Michael M. Santiago/Getty Images

A brutális tömeggyilkosságot túlélő egyik áldozat szerint Irma Garcia és egy másik tanárnő testükkel próbálták megóvni a gyermekeket a 18 éves támadótól. Joe Garcia, aki 24 éven át élt házasságban Irmával, szívinfarktust kapott és meghalt. Bővebben.

Gigantikus aszteroida közelíti meg a Földet pénteken

A (7335) 1989 JA jelű égitest az ún. potenciálisan veszélyes objektumok közé tartozik, amely “méreténél fogva komoly katasztrófát is okozhatna”, aggodalomra ennek ellenére sincs különösebb ok – közölte Boldog Ádám csillagász. A kisebb méretű égitestek már sokkal inkább veszélyt jelentenek a bolygónkra. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Újabb viharok érkeznek

Az ország egyes részein már péntek délelőtt is előfordulhatnak zivatarok, ugyanakkor nagyobb mennyiségben az esti órákban várható csapadék. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ez is érdekelhet

képcím

Lengyelország nem szállít több fegyvert Ukrajnának

képcím

Orbán az üzemanyagárakról: "Ezért nagyon dühös vagyok"

képcím

Gulyás Gergely: Egy szuperállam kialakításának kísérlete...