Dobrev Klára bemutatta az árnyékkormány tagjait

Startlap - Startlap
Hamarosan jönnek az árnyékkormány-infók, de vajon kapott-e Gyurcsány Ferenc pozíciót az árnyékminiszterek között? Esti hírösszefoglaló.

Bemutatták Dobrev Klára árnyékkormányának tagjait

A Demokratikus Koalíció politikusa hétfőn a Facebookon közvetítette beszédét pénteken bejelentett árnyékkormánya névsoráról, illetve arról, hogy mégis mire is jó egy ilyen szerveződés. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A Kreml szóvivője üdvözölte Orbán “szuverén pozícióját” az EU-ban

Dmitrij Peszkov egy konferenciabeszélgetésen szólt hazánkról, és jelezte, Oroszország figyelemmel kíséri a Magyarországgal kapcsolatos fejleményeket. Bővebben.

Távozik a Magyar Posta vezérigazgatója

Nagy Márton miniszter hétfőn jelentette be a Schamschula György eddigi pozícióját érintő változásokat, közleményében méltatva a vezérigazgató eddigi tevékenységét. Ki váltja Schamschulát, és mi az oka a személycserének? Erről szól ez a cikk.

Hamarosan 480 alá csökkenhet az üzemanyag piaci ára

A Független Benzinkutak Szövetségének elnökét váratlanul érte az árstop fenntartásáról szóló bejelentés, az intézkedést szerinte inkább politikai, mint gazdasági okok indokolják, ezenkívül a piaci feltételekkel kapcsolatban is borúlátóan nyilatkozott. Egri Gábor ugyanakkor úgy véli, üzemanyaghiánytól nem kell tartani. További információkért katt ide.

Összegyűltek a világ vezetői II. Erzsébet temetésére

Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images

Körülbelül kétezer meghívott, állam- és kormányfők, egyéb magas rangú politikusok, királyok, királynők vettek részt a 96 évesen elhunyt uralkodó hétfői gyászszertartásán. Magyarországot Novák Katalin képviselte, a szaúdi trónörökös és a kínai elnök meghívása pedig kisebb botrányt kavart. Galéria.

Hvg.hu: Varga Judit az utolsó pillanatig egyezkedett az Európai Bizottsággal

Alighanem az igazságügyi miniszter személyesen egyeztetett a múlt kedden bejelentett utolsó kiegészítésekről, a kormány ugyanis a végsőkig tárgyalt az Európai Bizottsággal a jogállamisági eljárás ügyében – állítja az Európai Bizottság egyik dokumentumára hivatkozva a lap. Brüsszeli források egybehangzó állítása szerint amikor Johannes Hahn költségvetési biztos már pont összegekkel fenyegetett, a tárgyalás hangvétele hirtelen megváltozott, és a magyar kormány roppant együttműködővé vált. Bővebben.

Nem igaz, hogy takarítói fizetéssel keres történelemtanárt a budapesti gimnázium

Mindezidáig nem okozott értelmezési problémát

– fogalmazott a  Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium közleményében arról, hogyan értette félre a sajtó nemrégiben kiadott álláshirdetésüket. A 444.hu portál nyomán hétfő délelőtt pattant ki a hír, miszerint az intézmény még leendő takarítójának is magasabb fizetést kínál, mint az új pedagógusoknak. Az esetről és annak fejleményeiről itt írnak.

10-ből 9 diák nem ment hétfőn suliba egy pécsi iskolában

A baptisták által fenntartott Cserepka Iskolában a tantestület 80 százaléka tette le a munkát, és ebben a szülői közösség döntő többsége is támogatja a pedagógusokat. Az intézményhez tartozó mintegy félezer diákból alig 40 jelent meg a hétfői tanítási napon. Fotó és további részletek itt.

11,5 millióra bírságolta a Fundamentát a jegybank

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A Magyar Nemzeti Bank vállalatirányítási, hitelkockázati, IT-biztonsági, valamint betétbiztosítási hiányosságok miatt csapott le a Fundamenta-Lakáskassza Zrt.-re. A rendszeres jegybanki ellenőrzések keretében végzett átfogó vizsgálat eredményeiről itt olvashatsz.

(Címlapkép: MTI/Kovács Anikó)

Ez is érdekelhet

képcím

EP-vita: Donáth Anna személyes sikere, hogy nem zavarja meg a...

képcím

Elkezdődött az EP-listavezetők élő vitája

képcím

Putyin, Biden és számos európai vezető reagált a Fico elleni...