Új érettségi tárgyat vezetnének be jövőre

Startlap - Startlap
A hagyományos gimnáziumi tárgyakhoz képest egy kifejezetten modern, választható tárgy bevezetéséről tájékoztatott Áder János hivatalának egyik vezetője. Esti hírösszefoglaló.

Új érettségi tárgyat vezetnének be jövőre

A választható tárgyról, amelyből aki akar, már jövőre vizsgázhatna, a Köztársasági Elnöki Hivatal munkatársa tájékoztatott. Részletek.

Szijjártó: Visszaköltözött a magyar nagykövetség Kijevbe

Szijjártó szerint a biztonsági körülmények adottak, a költözés vasárnap meg is történt. A külföldi tárgyalásokra tartó miniszter a reptérről jelentette be. További információkért katt ide.

Hitlerhez hasonlította Zelenszkijt az orosz külügyminiszter

Andrew Burton/Getty Images

Különös elméletnek adott hangot Szergej Lavrov az olasz televíziónak, amellyel Oroszország régóta hangoztatott magyarázatát próbálta alátámasztani, melynek értelmében az ukrajnai invázió valójában a nácik elleni harc. Lavrov az “ultraradikális, nyíltan neonáci” Ukrajna mellett Kanadának és az USA-nak is nekiment. Részletek.

Lázár János vicces magyarázata arra, hova tűnt a frakciófotóról

A fényképről második alkalommal lecsúszó Lázár elnevette magát, és ugyanarra hivatkozott, mint négy évvel ezelőtt, amikor arról érdeklődtek, miért nem szerepel a Fidesz-KDNP hivatalos fényképén. Bővebben.

Rendőrök vitték haza a Bükkben eltévedt kisgyerekeket

A dunántúli család kirándulás közben vette észre, hogy elvesztették két nyolcéves, és egy tizenegy éves gyermeküket. Mi történt? Innen kiderül.

Novák Előd kiborult, amiért a “globalista ellenzéknek” adta a Fidesz a nemzetbiztonsági elnökséget

A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke úgy érzi, “a balliberális erők jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot”, ezért Kövér Lászlót kritizálta. Részletek.

A NOB alelnöke az olimpia megrendezésére buzdítja Magyarországot

A Juan Antonio Samaranch szerint a “sportvezérelt” kormány számára “már csak egyetlen dolog van hátra”. Bővebben.

Csak magyar zene szól majd az üzletekben május 12-én

Getty Images

Az Él a zene! kezdeményezéshez mintegy ezer üzlet, a zeneipar számos képviselője, valamint több rádió és tévécsatorna is csatlakozott. A magyar szerzőket, előadókat és dalokat népszerűsíteni kívánó akcióról itt írnak.

Vége az árstopnak Szlovéniában, kilőttek az üzemanyagárak

A hazaihoz hasonló árkorlátozást a választásokkal megalakult új kormány már nem hosszabbította meg. Az új szlovén árakról, ahol egyébként ez idáig a Magyarországon érvényes 480-as határnál magasabb plafont szabtak meg, erre a linkre kattintva olvashatsz.

(Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán: Az a jó, ha az árstopok eltűnnek a rendszerből

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Szívszorító tragédiák: lánya temetése napján halt meg az...