Drámai fotókon a zalai özönvíz: 300 embert kellett kitelepíteni

A lakosok többsége már visszatérhetett otthonába, de a károk elhárításának koránt sincs még vége, a víz utakat mosott el, gátakat szakított át. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-07-26 18:34

Zalaszentjakab, 2020. július 25. A nagy esőzés miatt vízzel elárasztott és megrongálódott út Zalaszentjakabon 2020. július 25-én. Középen a Budapest-Nagykanizsa vasútvonal része látható. MTI/Varga György

Drámai fotókon a zalai özönvíz: 300 embert kellett kitelepíteni

Mintegy 300 embert kellett kitelepíteni Zala megyében szombat estig négy településen a péntek este kezdődött heves esőzések, és az ezzel járó belvíz és gátszakadások miattTöbb utat és hidat elmosott a víz a megyében, és egy község megközelíthetetlenné vált. A kitelepített lakók többsége már visszatérhetett otthonába. Ebben a cikkben az érintett települések polgármesterei számolnak be a friss fejleményekről. Ide kattintva pedig drámai fotókon nézheted meg a pusztítást.

Koronavírus: tovább nőtt a magyarországi fertőzöttek száma

Ismét újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. A friss statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

A gárdonyiak hiába félnek, hogy a polgármester beépítteti a Velencei-tó partját, fölényeskedést, kioktatást és különös magyarázatokat kapnak az arcukba a polgármestertől

Gárdony első embere, a fideszes Tóth Istvánszerint tök rendben van, hogy a strandok bezárnak kora este, és így nem lehet kimenni a partra, hiszen amikor meghosszabbították a nyitvatartást, a nyaralótulajdonosok megrohanták a zuhanyzókat, és elhasználták a meleg vizet. Ebből már sejthető, hogy a tópart beépítésének lehetővé tétele miatt különös érdeklődés övezte lakossági fórum pompás hangulatban telt. Tóth István hamar világossá tette, hogy a nyaralótulajdonosokat mennyire nem kedveli, ellenben pontosan tudja, mit akarnak a helyiek, és történjék ezen a fórumon bármi, nem fogja figyelembe venni senki véleményét. Az emberek nem ok nélkül féltik a partot a szabadstrandokat a kommunizmushoz hasonlította polgármestertől. Arról, mit történik a gárdonyi partszakaszon, és hogyan zajlott az osztályfőnöki órákat megszégyenítő csütörtöki lakossági fórum, ebben a cikkben olvashatsz érzékletes beszámolót.

Megszólalt az első fideszes az Indexről, nem sokáig sajnálkozott

Boldog István országgyűlési képviselő, akit idén májusban egy vesztegetési ügyben hallgattak ki, és aki tavaly nyáron a világsajtóba is bekerült a Coca-Cola termékeire irányuló ízléses, homofób bojkottja segítségével, ezúttal az összeomlott Index ügyében fejtette ki a Facebookon mély érzékenységéről tanúskodó véleményét. Íme.

Kiderült, pontosan honnan jelentkezett be csinos kalapjában a nyaraló Orbán Viktor

Fotó: Dursun Aydemir/Anadolu Agency via Getty Images

Orbán Viktor szombaton a Balatonon pihent. Ezt onnan tudjuk, hogy közzétett a Facebookon egy tőle szokatlanul divatos szettben egy önarcképet. A Magyar Narancs komoly nyomozást végzett, ami alapján tudni vélik, honnan köszönt be a kormányfő. Fotó és további részletek itt.

Akkora verekedés tört ki az éjszakai buli után, hogy egy 30 éves férfit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba Szabolcsban

A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt őrizetbe vett egy 17 és egy 19 éves baktalórántházi fiatalt, akik három embert bántalmaztak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Leveleken. Az esetről itt írnak bővebben.

Máris mémesedett az Index megsemmisítése: megvan az új címlap imára buzdító Kaleta Gáborral és Bede Zsolttal a főszerkesztői székben

Ahogy az lenni szokott, a legújabb szomorú botrány hamar megihletett egy ismeretlen szerzőt, és megszületett az Index új, kormánybarát címlapja. Az alkotást itt lehet nézegetni.

Nocsak: Észak-Korea is bejelentette az első koronavírusos esetet

Szombaton hivatalosan megjelent Kim Dzsongunéknál is a koronavírus, azaz csak megjelenhetett, ugyanis egyelőre csupán egy gyanús esetről számoltak be. Viszont elég komoly intézkedéseket léptettek életbe. Minderről bővebben itt írnak.

Lengyelország is kilép az Isztambuli Egyezményből, egyet tippelhetsz, hogy vajon miért

Fotó: Aleksander Kalka/NurPhoto via Getty Images

Zbigniew Ziobro igazságügy-miniszter szombaton jelentette be, hogy a lengyel kormány hétfőn formálisan is megkezdi a nőkkel szembeni erőszak és a családon belüli erőszak elleni egyezmény felmondásához vezető jogi folyamatot. A lengyelek ismerős magyarázattal indokolták a lépést. A miniszter szerint az országban mindenki biztonságban van, Varsóban ugyanakkor ezrek tüntettek. Részletek itt.

Lélegzetelállító a világ leghosszabb üveghídja, naná hogy a kínaiak csinálták

Kína saját rekordját döntötte meg a hivatalosan július 18-án átadott, több mint 500 méteres új üvegpadlós hídjával. Ugyan az országban már több mint kétezer hasonló építmény van, mégis mindenkinek melegen ajánljuk ezen videó megnézését, a látvány tényleg elképesztő.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Mai nap hírei

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu15 órája

Viszik a laptopokat

itbusiness.hu17 órája

Egyre több fogy a magyarok egyik kedvenc húsféléjéből

agroinform.hu19 órája

Kerényi Miklós Máté nem bírta tovább, maga mögött hagyott mindent

femcafe.hu19 órája

Rakovszky Zsuzsa 70 éves

konyvesmagazin.hu19 órája