Alföldi Róbert az Indexről: „Éppen ezt a képet nem akarta látni a hatalom"

Startlap - Startlap
Hazai művészek, előadók reagáltak az Index körül kialakult súlyos helyzetre. Heti hírösszefoglaló.

Alföldi Róbert az Indexről: „Éppen ezt a képet nem akarta látni a hatalom”

Az Index történetéhez a hazai kulturális élet több neves szereplője is hozzászólt. Bödőcs Nabokovot idéz, Hajós pénzgyűjtésre buzdít, Lovasi elköszön az Indextől. Részletek

Blikk: közelről nézték végig biztonsági őrök a Deák téri késelést

A Blikk információi szerint több biztonsági őr is közelről nézte végig májusban, ahogy két fiatalt halálra késeltek a Deák téren. Mint írják, egyelőre nincs rá magyarázat, hogy miért nem avatkoztak közbe, amikor még a verekedés nem fajult el. Ebből a cikkből megismerheted a tragikus történet újabb részleteit, többek között azt is, ki próbált segíteni az elvérző fiatalokon.

Orosz Bernadettnek előbb kell bíróság elé állnia, mint a bántalmazójának

Fotó: TV2

A felismerhetetlenségig összevert hatgyermekes édesanyától az egykor katonaként szolgáló K. István 5 millió foritot követel. Részletek itt.

Már 376 ezer a magyarországi munkanélküliek száma, minden második egy fillért se kap

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében júniusban 376 300 regisztrált álláskeresőt tartottak nyilván. Ez 51,6 százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Bővebb statisztikákért kattints ide.

Letöltendő börtönbüntetés kapott egy magyar főorvos a hálapénz miatt

A doktor 2009 és 2013 között dolgozott egy budapesti kórházban ortopéd sebészfőorvosként, műtéti beavatkozásokat is végzett. Betegeitől kíméletlenül bevasalta a hálapénzeket, és ez lett a veszte. Részletek.

Tömeges felmondás az Indexnél: könnyek között búcsúztak a dolgozók a portáltól

Szerdán kirúgták az Index főszerkesztőjét,Dull Szabolcsot. A szerkesztőség közleményben tudatta, hogy ezt elfogadhatatlannak tartják, hiszen ezzel sérül a portál függetlensége. Miután Dull visszahívását hiába kérték, délután megindult a tömeges felmondás, a lap több mint 80 munkatársa távozott. 

A szomorú eseményről erre a linkre kattintva nézheted meg Bődey János, az Index fotóriportere megrázó képeit. A távozó indexesek a Facebookon közölték, hogy szeretnének “egységben együtt maradni”. A terveikről itt számolnak be.

Péntek délután kezdődött és estébe hajlott az Index mellett, a magyar sajtószabadságért zajló többezres megmozdulás, mely a szerkesztőség épülete elől indult, és a Karmelita Kolostornál ért véget. A rendezvényről készült fotók ebből a cikkből érhetőek el. 

Jóval kevesebben jelentkeztek idén a magyar felsőoktatásba

2020-ban látványosan kevesebben választották továbbtanulás céljából az egyetemeket, főiskolákat, mint 2019-ben. Ráadásul 16 év alatt közel felére csökkent a felvételizők száma. A megdöbbentő adatok itt érhetőek el, míg a csütörtök este közzétett ponthatárokat errefelé lehet megtekinteni. 

Falus András szigorítana a beutazási szabályokon és bezárná a strandokat

Falus András immunológus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tagja az InfoRádiónak elmagyarázta, mi a gond a beutazási szabályokkal, miért jelentenek különösen nagy problémát a strandok, és miért van Magyarország jelenleg különleges helyzetben. Minderről bővebben itt írunk.

Orbán Viktor egyetlen statisztikai adattal szerzett Magyarországnak 1050 milliárd forintot

A kedd reggel véget ért EU-csúcson megszületett megállapodás 57. pontjába bekerült egy plusz mondat a februári és a július 10-i tanácsi javaslathoz képest, és nagyon úgy tűnik, hogy a magyar kormányfő erre hivatkozva nyert meg 3 milliárd euróval több felzárkóztatási támogatást. Részletek itt.

Magyarországon nincs felelőse a veronai buszbalesetnek

(MTI Fotó: Varga György)

Megszüntette a Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást, amit halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított a veronai buszbalesettel összefüggésben. Részletek.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Csökkentette a kormány a csok büntetőkamatát

képcím

Orbán: Lesz nyugdíjemelés

képcím

Orbán: döntött a kormány, nemzeti konzultációt indítunk