Orbán Viktor az új trendszetter: nyaralós fotón divatozik a miniszterelnök

Éles váltás ahhoz képest, amikor Herczeg Zoltán felajánlotta, hogy ingyen méretre szabja esetlenül hosszúra hagyott öltönynadrágját. Vasárnap déli olvasgatós hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-07-26 11:52

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor az új trendszetter: nyaralós fotón divatozik a miniszterelnök

Orbán Viktor egy Orbán-idézet parafrázisával kommentálta legfrissebb képét, amelyen vakáció közben látható. Mivel általában nem ez a jellemző, feltűnő, hogy a fényképen a kormányfő tűpontosan követi az idei nyár divatját. Orbán nemcsak öltözéke, de úti célja miatt is dicséretet érdemel, ugyanis betartotta saját kérését. Íme.

Itthon is terjed a két gigantikus lágyszárú, ami vakságot és égési sérüléseket okoz

Európa két legnagyobb termetű, több méter magasra megnövő, impozáns lágyszárú növényéről van szó, amelyek emberi szervezetre gyakorolt hatása azonos, ami különbözik, az az elterjedésük helye és módja. A növények minden szövetében toxikusok anyagok termelődnek, így érintésük másodfokú égési sérüléseket okozhat, szembe kerülve pedig komoly látásproblémákhoz, akár vaksághoz vezethetnek. Részletek itt.

Hogy valami vidámabb növényről is szót ejtsünk, ezt a cikket is a figyelmedbe ajánljuk, amelyben megnézheted, hogyan virágzik az egyik legritkább magyarországi növényfaj Tatánál. Egy sárga virágú, közép-európai elterjedésű fajról van szó, amelyet Kitaibel Pál, a híres botanikus fedezett fel tatai útjai során

“Elutálgatjuk egymást, miközben a jövő ránk sötétedik” – Fluor Tomi és Istenes Bence megszólaltak az Index-ügyről: 

Kevés olyan magyar híresség akadt, aki reagált a hírre, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő kirúgása után egy nap alatt gyakorlatilag az Index egész szerkesztősége felmondott. Istenes Bence éppen erről írt, a közönyről, valamint az eset miatt szervezett tüntetésről, Fluor Tomi pedig egy igen jó szöveget tett közzé, amelynek elején az Origót idézi, és egy sötét jövő képét vetíti elő. Istenes bejegyzését itt, Fluorét pedig itt olvashatod el.

Balázs Klári: A leveseket is ásványvízből főzöm

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Korda Györgyés felesége életmódváltásba kezdtek, amiről állítják, még a bőrükön is látszik az eredmény. Klárika több ismert fortélyt vet be, és nemcsak a táplálkozásra, hanem a mozgásra és a környezetvédelemre ügyel. Ugyanakkor meglepő elemeket is akadnak az egészség jegyében bevezetett szabályaik között. Ebben a cikkben Balázs Klári mesél arról, hogyan alakították át az életüket az elmúlt hónapokban.

“Hála Istennek a bulvár nem került elő, mert azon elvéreztem volna” – Vágó István egyetlen fődíjasa elmesélte, hogyan nyerte meg a 40 milliót

Több mint 15 éve, hogy az immár 70 éves Cserey Gábor elvitte a főnyereményt a Legyen ön is milliomos!-ban. Előtte is volt pár ember, aki a játék végéig jutott, de ők inkább az addig összegyűjtött 20 milliót választották a végső feladvány helyett. A Fővárosi Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságon köztisztviselőként dolgozó Cserey, aki évekig próbálkozott, mire sikerült bekerülnie, egy elég egyszerű receptet ad arra a kérdésre, miként lehet megnyerni egy műveltségi vetélkedőt. Ebben az interjúban egyebek mellett elmeséli, mire költötte a nyereményt, ami amúgy valójában jóval kevesebb volt, mint 40 millió forint, elárulja, hogyan készült fel a műsorra, a lexikális tudás fontosságáról beszél, és elmondja a véleményét arról, lehet-e csalni egy ilyen vetélkedőben.

Nem bírod a hőséget? Egy ventilátor bőven elég, de nem mindegy, milyet veszel

Van, aki a légkondira esküszik, és van, aki a ventilátorokat szereti, és persze a kérdést gyakran a pénztárcánk dönti el. Tapasztalataink szerint egy ventilátorral is kellemesen megúszható a nyári kánikula a lakásban, akkor legalábbis mindenképp, ha nem ragaszkodsz a 20 fokos hőmérséklethez, és értékeled a pénztárcabarát, egyszerű megoldásokat. De egyáltalán nem mindegy, milyen gépet választasz magadnak, ezért ebben a cikkben megvizsgáljuk a vásárlás szempontjait, összeszedjük a legfontosabb ventilátor típusokat, bemutatunk egy-egy konkrét terméket az olcsóbb árkategóriából, és kivesézzük, melyik kinek való.

Férjhez ment Barbi, a 29 éves nyíregyházi lány, aki mellrákkal küzd

Bajkó Barbinál tavaly diagnosztizáltak mellrákot, és a betegsége nem, de a koronavírus majdnem keresztülhúzta házassági terveit. Végül egy Nyíregyházához közeli, vadregényes helyszínen mondta ki a boldogító igent. Fotók és további részletek az esküvőről itt nézegethetők.

Megszólalt a nő, 1 eurós házat vett Szicíliában

A chicagói pénzügyi tanácsadó, Meredith Tabbone olasz származású, és az országban gyakran járt már, de Szicíliában még soha. Azonban amikor meglátta, hogy éppen dédapja szülővárosában hirdetnek 1 eurós ingatlanokat, ő is licitált. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy a csábító lehetőség, amelynek gondolatával biztos te is eljátszadoztál már, hogyan valósul meg igazából.

60 év házasság után is folyamatosan egymást leste a kórházban a koronavírusos házaspár

A koronavírussal kórházba került 91 éves Michael England minden nap korán kelt, hogy a gyógytornászokat már felöltözve várhassa, és így megkérhesse őket, legyen az a feladat, hogy elsétálnak a feleségéhez. Ő és a 88 éves Gillian England még a kórházból is együtt távoztak, miután felgyógyultak a fertőzésből. Szívmelengető történetüket ebből a cikkből ismerheted meg.

Van három csillagjegy, amely szülöttei jobban teszik, ha idén nem keresnek párt

Fotó: Arthur Sidey/Mirrorpix/Getty Images

Az asztrológusok szerint a három jegy szülötteinek sokkal fontosabb dolgai lesznek idén nyáron annál, hogy szerelem után fussanak, és ráfázhatnak, ha ezt mégis megteszik. Kikről van szó, és milyen jövőt jósolnak a számukra a csillagok? Innen kiderül.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Mai nap hírei

A Bahreini Nagydíj rajtrácsa

formula.hu4 órája

Demeter Szilárd eltörölte a nyelvet, amikor egyenlőségjelet tett Európa és Hitler birodalma közé

konyvesmagazin.hu4 órája

Elhunyt 156 koronavírusos beteg hazánkban

demokrata.hu6 órája

Egyáltalán nem klímabarátak a plug-in hibridek egy kutatás szerint

autopro.hu7 órája

Mike Tyson és Roy Jones kemény csata helyett saját magukat győzték le

igenyesferfi.hu7 órája

Rovarirtó a mézben!

agraragazat.hu7 órája

Ki pályázhat az 50%-os napelem támogatásra?

tisztajovo.hu8 órája

Nyolc gól, két mesterhármas, Szoboszlai megállíthatatlan

eurosport.hosszabbitas.hu19 órája