David Attenborough: muszáj megállítani a népességnövekedést, mielőtt még késő lesz

A világ leghíresebb természettudósa elmondta, mit gondol a húsevésről, a műanyaghulladékról, és még Donald Trump is szóba került.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-09 18:56

Fotó: Gareth Cattermole/Getty Images

Mindannyiunk kedvenc természettudósa, David Attenborough szép kora ellenére (már 92 éves!) még nagyon is aktív: hamarosan indul új természetfilm-sorozata a BBC-n Dynasties címmel, amelynek kapcsán a csatorna egy rövid interjút készített a világ egyik legmeghatározóbb tudományos figurájával – írja a hvg.hu.

Jól mutatja David Attenborough személyének súlyát, hogy az új sorozat előzetese még csak alig pár napja került fel a YouTube-ra, de máris félmillióan látták. Az interjúban többek között a műanyagszennyezésről, a húsfogyasztásról, a népességnövekedésről és a Párizsi Klímaegyezményről kérdezték a biológust.

Attenborough A kék bolygóban sokat tett annak érdekében, hogy az emberek végre felfigyeljenek a mindent elborító műanyagszemét kérdésére. A témáról azt mondja, nagyon fontos mindent megtenni az egyszer használatos műanyagok kerüléséért, de nem szabad abba a tévhitbe esni, hogy a nejlonzacskót emeljük a legmeghatározóbb környezetvédelmi kérdéssé.

 

 

A vegetarianizmust illetően a biológus elmondta: a húsevés teljesen rendben van, hiszen az ember egy mindenevő faj, azonban drasztikusan károsíthatjuk a környezetünket, amennyiben nem szabályozzuk a húsfogyasztást.

Attenborough a népességnövekedés problémáját emelte ki az emberiséget fenyegető gondok közül: szerinte záros határidőn belül gátat kell szabni a populáció növekedésének – már csak azért is, mert egyre többen élik meg az öregkort, ahogy például ő is. Idővel a népesség növekedése stabilizálni fogja saját magát, de lehet, hogy addigra már az emberiség számára túl késő lesz.

A Párizsi Klímaegyezményről igen bizakodóan nyilatkozott: Attenborough úgy véli, hogy az USA kilépése az egyezményből nem hátráltathatja az abban elfogadott cselekvési tervet, és az emberek felismerik majd, hogy Trump attitűdje idejétmúlt.

Mai nap hírei

Már nem titok, miért hagyta ott Harry és Meghan egykori házát Eugénia hercegnő

joy.hu13 órája

Vihart kavart a sanghaji infektológus vakcinaposztja

tozsdeforum.hu14 órája

Nyilatkozatot adott ki a Xiaomi az amerikai tiltással kapcsolatban

gsmring.hu14 órája

„Más elengedett kézzel biciklizik – én betét nélkül menstruálok!”

wmn.hu14 órája

Elhunyt Munkácsi Miklós

168ora.hu16 órája

Mától csak előzetes regisztrációval lehet belépni Ausztriába

szimpatika.hu17 órája

Mihalik Enikő és Kajdi Csaba 'Cyla' kapcsolata

ifaktor.hu18 órája

A spanyol sajtó nekiesett Eden Hazardnak

promotions.hu19 órája